Η Audi αποκάλυψε ότι η επόμενη γενιά του R8 θα υιοθετήσει ηλεκτροκίνηση.

Το επόμενο Audi R8 θα είναι «ηλεκτρισμένο»

2.619 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2019)

Η Audi αποκάλυψε ότι η επόμενη γενιά του R8 θα υιοθετήσει ηλεκτροκίνηση, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα υπό ποια μορφή θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Η είδηση αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μίας πρόσφατης εκδήλωσης της μάρκας που έλαβε χώρα στην Ευρώπη. Σε αυτή έδωσε το παρών ο διευθύνων σύμβουλος της Audi Sport, Oliver Hoffman και έτσι οι εκπρόσωποι τύπου που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο δεν έχασαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν για τις επόμενες κινήσεις της μάρκας, αλλά και για το R8.
 
Ο ισχυρός άντρας της γερμανικής μάρκας ανέφερε πως η εταιρεία έχει μια σειρά από ενδιαφέρουσες ιδέες για το επόμενο R8 και επιβεβαίωσε ότι το supercar δεν θα τροφοδοτείται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης. «Δεν νομίζω ότι θα αναπτύξουμε έναν διάδοχο του σημερινού μοντέλου (R8) με έναν μόνο ατμοσφαιρικό κινητήρα ή αποκλειστικά με κινητήρας εσωτερικής καύσης», δήλωσε αρχικά ο Hoffman και συνέχισε
 
«Θα έχουμε στοιχεία ηλεκτροκίνησης για το επόμενο R8, αλλά ποιο είδος δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό, είμαστε σε επαφή με το συμβούλιο μας, αλλά δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση σχετικά με το επόμενο πρωτότυπο του R8. Έχουμε κάποιες πολύ, πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες σχετικά με το σύστημα μετάδοσης κίνησης, αλλά και για το αυτοκίνητο στο σύνολό του».
 
Έτσι, αν και επιβεβαιώθηκε ότι τα επόμενο R8 θα είναι ηλεκτρισμένο θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για να μάθουμε με ποιο ακριβώς τρόπο θα συμβεί κάτι τέτοιο. Να θυμίσουμε πως το αρχικό R8 ήρθε το 2006. Το μοντέλο δεύτερης γενιάς ξεκίνησε το 2015 χωρίς να αλλάξει δραματικά ο σχεδιασμός του κάτι που φαίνεται πως θα συμβεί και στο επόμενο μοντέλο που ετοιμάζει η Audi.

Mercedes
moto