Tο concept θα εξοπλίζεται κάμερες στην θέση των παραδοσιακών καθρεπτών.

Το μάτι δεν γίνεται να μην πέσει πάνω στην κεντρική κονσόλα.

To εσωτερικό του νέου Mercedes EQ concept

2.695 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2019)

To νέο concept θα φέρει μέσα στην καμπίνα του τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες που έχει στην φαρέτρα της η Mercedes.

Λίγο αφότου η Mercedes έδωσε στην δημοσιότητα μια φωτογραφία του EQ Concept κάτω από ένα πέπλο να περιμένει την επίσημη παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, νέες εικόνες που δείχνουν τον εσωτερικό διάκοσμο του μοντέλου ήρθαν στο φως.

Η καμπίνα, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις εικόνες που σας παραθέτουμε, είναι εξόχως φουτουριστική και avant-garde αλλά ταυτόχρονα αρκετά μινιμάλ χωρίς ωστόσο να σημαίνει αυτό πως δεν «ξεχειλίζει» πραγματικά από τεχνολογία. Το μάτι δεν γίνεται να μην πέσει πάνω στην κεντρική κονσόλα που επεκτείνεται μέχρι τις πίσω θέσεις των επιβατών ενώ σημαντικό είναι να τονιστεί πως, μέσα από τις φωτογραφίες, ο χώρος που έχουν για τα πόδια τους όλοι οι συνεπιβάτες, φαίνεται πως είναι πραγματικά άπλετος.

Σηκώνοντας την ματιά μας πιο μπροστά, το γεγονός ότι η Mercedes θα έχει τιμόνι μας κάνει να πιστεύουμε πως δεν θα πρόκειται για κάποιο πλήρως αυτόνομο όχημα, αν και το επίπεδο των αυτόνομων συστημάτων θα είναι αρκετά ψηλά. Τέλος, το concept θα εξοπλίζεται κάμερες στην θέση των παραδοσιακών καθρεπτών.

Από τη στιγμή που η Mercedes κρατάει μυστικό ποιο είναι το αυτοκίνητο, κανείς δε μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. Παρόλα αυτά το πιθανότερο είναι να μιλάμε για τη νέα EQS (το όνομα δεν έχει επιβεβαιωθεί) ή αν προτιμάτε καλύτερα για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ανάλογο της σημερινής S-Class.
 
Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι πρόκειται απλώς για μία S-Class με μπαταρίες αντί ενός συμβατικού κινητήρα καύσης. Σύμφωνα με τις φήμες που έχουν υπάρξει λέγεται πως το αυτοκίνητο θα έχει τη δική του πλατφόρμα που θα είναι βασισμένη στο αλουμίνιο. Σε ότι αφορά την ισχύ της αυτή θα προέρχεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για κάθε άξονα καθιστώντας έτσι την EQS τετρακίνητη.

Hyundai
vw