Το ηλεκτρικό Alpine A290 πλησιάζει ολοένα και περισσότερο
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το ηλεκτρικό Alpine A290 πλησιάζει ολοένα και περισσότερο

1.813 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2023)

- Η έκδοση παραγωγής του Alpine A290 θα αποκαλυφθεί εντός του 2024
- Ηλεκτροκινητήρας με torque-vectoring και τρεις λειτουργίες οδήγησης : Wet, Dry και Full
- Συμβατική διαρρύθμιση, σπορτίφ διάθεση και τριγωνικά γραφικά στο πενύμα των Αλπεων
- Τρία είδη ειδικά σχεδιασμένων ελαστικών Michelin για το νέο μοντέλο, δύο καλοκαιρινά και ένα χειμερινό

Η έκδοση παραγωγής του Alpine A290 θα αποκαλυφθεί εντός του 2024

Το λανσάρισμα του αναβαθμισμένου Alpine A290 hot hatchback πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει ότι η έκδοση παραγωγής θα αποκαλυφθεί στα μέσα του 2024. Το concept A290_ß,  που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά νωρίτερα φέτος, βασιζόταν σε μια μοναδική ειδική πλατφόρμα που δεν διαφέρει από εκείνη του Renault R5 Turbo 3E concept, η οποία με τη σειρά της παρουσιάστηκε το 2022. Όμως η έκδοση παραγωγής φαίνεται πως θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική CMF-B EV της αδελφής εταιρείας Renault, και την οποία το A290 θα μοιράζεται μαζί με το μελλοντικό αμιγώς ηλεκτρικό supermini Renault 5.

Ηλεκτροκινητήρας με torque-vectoring και τρεις λειτουργίες οδήγησης : Wet, Dry και Full

Το νέο Alpine A290 EV θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα με τεχνολογία torque-vectoring για τη βελτίωση της ευελιξίας και θα υπάρχουν τρεις λειτουργίες οδήγησης: Wet, Dry και Full. Στο Wet το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται πιο ήπια για περισσότερη σταθερότητα και εμπιστοσύνη, στο Dry η επιθετικότητα και η απόδοση αυξάνονται, ενώ στο Full η απόδοση είναι η μέγιστη δυνατή. Θα υπάρχει πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες από το κόκκινο κουμπί boost στο τιμόνι του αυτοκινήτου - με την ένδειξη OV για το Overtake - το οποίο θα προσφέρει μια ώθηση ισχύος 10 δευτερολέπτων. Σύμφωνα με τον Robert Bonetto, αντιπρόεδρο μηχανολογίας της Alpine, αυτή η λειτουργία θα υπάρχει σε όλα τα μοντέλα παραγωγής της Alpine στο μέλλον.

Συμβατική διαρρύθμιση, σπορτίφ διάθεση και τριγωνικά γραφικά στο πνεύμα των Αλπεων

Η Alpine επιβεβαίωσε ότι το μελλοντικό A290 θα έχει μήκος 3,99 μέτρα, με πιο συμβατικούς καθρέφτες θυρών και εσωτερική διαρρύθμιση, ελαφρώς διαφορετικές εξωτερικές λεπτομέρειες, και σπορτίφ διάθεση. Τα καθίσματα θα είναι διακοσμημένα με Alcantara και, παρότι δεν διαθέτει οθόνη, θα υπάρχει head-up display, ενώ το ταμπλό θα είναι εξοπλισμένο με μπλε LED φωτισμό που θα το διατρέχει οριζόντια. Επίσης, κάτι που θα είναι εντελώς νέο για το μοντέλο παραγωγής A290 είναι τα τριγωνικά γραφικά του αυτοκινήτου που υποστηρίζεται ότι θα θυμίζουν το πνεύμα των ¶λπεων, απo όπου η μάρκα πήρε το όνομά της.

Τρία είδη ειδικά σχεδιασμένων ελαστικών Michelin για το νέο μοντέλο

Η έκδοση παραγωγής του Alpine A290 θα φοράει ένα σετ ελαστικών της Michelin που αναπτύχθηκε ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Οι δύο εταιρείες κατέληξαν τελικά σε ένα ελαστικό 225/40 R19, γεγονός που υποδηλώνει ότι το A290 θα αποκτήσει σχετικά μεγάλους τροχούς 19 ιντσών. Αλλωστε η Alpine έχει ιστορία με τη Michelin, αφού κατασκεύασε και τα ελαστικά για το σπορ Alpine A110. Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι έχουν αναπτυχθεί τρία είδη ελαστικών για το νέο μοντέλο: δύο καλοκαιρινά και ένα χειμερινό. Το ελαστικό Michelin Pilot Sport EV λέγεται ότι βελτιστοποιεί την ενεργειακή απόδοση, συνδυάζοντας πρόσφυση, μακροζωία και αυτονομία, ενώ το Pilot Sport S5 είναι ένα πιο σπορ ελαστικό για μέγιστη απόδοση. Το ελαστικό Pilot Alpin 5 υποστηρίζεται ότι θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ένα φάσμα χειμερινών συνθηκών, όπως το κρύο, το χιόνι και τη βροχή.

ford
test center