Η παρουσίαση του concept έγινε στην Σαγκάη.

To πρωτότυπο Concept GLB.

To καλοκαίρι το ντεμπούτο της νέας Μercedes GLB

1.839 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2019)

Με κοντομάνικα θα υποδεχτούμε φέτος τη νέα Μercedes GLB ενώ η αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή της έγινε γνωστό πως θα αργήσει να παρουσιαστεί. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Mπορεί η Mercedes να παρουσίασε το νέο της πρωτότυπο κάτω από την ονομασία Concept GLB στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, ωστόσο είναι η Έκθεση της Νέας Υόρκης αυτή που παρείχε νέες πληροφορίες για την έκδοση παραγωγής του μοντέλου.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Daimler, η Βritta Seeger, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας έκανε γνωστό πως η νέα Mercedes GLB θα ντεμπουτάρει αυτό το καλοκαίρι ενώ αποκάλυψε πως βρίσκεται σε ανάπτυξη και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, η οποία θα παρουσιαστεί το 2021 κάτω από το όνομα EQB και θα τοποθετηθεί στην γκάμα κάτω από την EQC.
 
Στο πρωτότυπο Concept GLB, η ισχύς πηγάζει από τον γνώριμο Μ260 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα των 2,0 λίτρων με απόδοση 224 άλογα και 350 Nm ροπής, κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό το ίδιο μοτέρ να δοθεί και στην GLB παραγωγής.  Δάνειο θα πάρει σίγουρα το MBUX σύστημα infotainment αλλά και πολλά άλλα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας που με τα οποία έχουν εξοπλιστεί μοντέλα της μάρκας όπως οι A-Class και B-Class. Όσον αφορά την EQB, οι φήμες κάνουν λόγο ότι η ηλεκτρική της μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 60 kWh με την αυτονομία της να φτάνει τα 500 χλμ.

Η επίσημη παρουσίαση της GLB παραγωγής θα γίνει, όπως είπαμε παραπάνω, το καλοκαίρι ενώ μπροστά στα μάτια του κοινού θα βρεθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.
 

AUTOFIT PASXA
4green