Το κόστος Service 5ετίας των best sellers C-SUV στη λιανική

Το κόστος Service 5ετίας των best sellers C-SUV στη λιανική

125.387 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2019)

Διαβάστε αναλυτικά πόσο είναι το συνολικό ποσό που θα πληρώσετε στα 5 χρόνια για τη συντήρηση των πιο δημοφιλών SUV της αγοράς. Δείτε αναλυτικά πόσο κοστίζει το κάθε ετήσιο service, κάθε πότε γίνεται, αλλά και πόσο χρεώνει η κάθε εταιρεία τα πιο βασικά ανταλλακτικά.

Η αγορά ενός καινούριου οχήματος συνεπάγεται και με κάποια επιπλέον έξοδα για τη συντήρησή του, σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζει ο κατασκευαστής. Αυτό αφορά τα προγραμματισμένα service που πρέπει να κάνετε, τα οποία αναφέρονται στο εγχειρίδιο του κάθε μοντέλου. Στο Τεύχος 27 αναλύσαμε πόσο κοστίζει το service τα 5 πρώτα χρόνια για τα 10 πιο δημοφιλή μοντέλα της αγοράς. Στο σημερινό μας θέμα κάνουμε το ίδιο για τα 10 πιο δημοφιλή μικρομεσαία SUV, της κατηγορίας που έρχεται δεύτερη στις ταξινομήσεις λιανικής. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Από 115 έως 259 ευρώ το χρόνο
Μάλιστα, στη συγκεκριμένη κατηγορία επιλέξαμε από μία έκδοση βενζίνης και μία diesel (ή υβριδική), τις πιο ενδιαφέρουσες και εμπορικές του κάθε μοντέλου. Οι συνολικές τιμές κυμαίνονται από 574 έως και 1.292 ευρώ στην πενταετία ή αλλιώς από 115 ευρώ έως 259 ευρώ το χρόνο. 

Κόστος συχνών ανταλλακτικών
Πέρα από το κόστος των προγραμματισμένων service, συλλέξαμε το κόστος μερικών ανταλλακτικών, αυτών που είναι πιο πιθανόν να αλλάξετε μέσα στην πενταετία. Αναλυτικότερα συγκεντρώσαμε τις τιμές από τα τακάκια και τις δισκόπλακες, το σύστημα δίσκο/πλατώ και την μπαταρία. Οι τιμές όλες περιλαμβάνουν και το Φ.Π.Α, καθώς και την εργασία.

Αν δεν κάνετε τα service χάνετε την εγγύηση και μειώνεται η αξία του οχήματος
Αν δεν ακολουθείτε το πρόγραμμα περιοδικής συντήρησης, τότε σε περίπτωση βλάβης δε θα σας καλύψει η εγγύηση του οχήματος, καθώς για να έχει ισχύ, αναφέρεται ρητά πως πρέπει να έχετε ακολουθήσει κατά γράμμα το πρόγραμμα που ορίζει ο κατασκευαστής.

Επιπλέον σε περίπτωση μεταπώλησης η αξία του αυτοκινήτου σας θα είναι μειωμένη και καρά πολύ. Δε θα πληρώνατε ποτέ τα ίδια χρήματα για ένα σωστά συντηρημένο όχημα, με ένα άλλο που δεν έκανε τα service του.

INFO: Κάθε μοντέλο έχει συγκεκριμένο αριθμό χιλιομέτρων κατά το οποίο πρέπει να γίνονται οι εργασίες συντήρησης. Δηλαδή ακόμα και αν κάνετε αυτά τα χιλιόμετρα μέσα σε ένα μήνα, τότε θα πρέπει να πάτε το αυτοκίνητό σας για service. Αντίστοιχα ακόμα και αν μέσα σε ένα χρόνο δεν έχετε κάνει ούτε ένα χιλιόμετρο, πάλι θα πρέπει να κάνετε τις εργασίες συντήρησης που ορίζει ο κατασκευαστής.

Οι συνολικές τιμές κυμαίνονται από 574 έως και 1.292 ευρώ στην πενταετία ή αλλιώς από 115 ευρώ έως 259 ευρώ το χρόνο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
15.3 Toyota 1million
top5