2 φωτογραφίες »

Ψηφιακή πρόταση για το νέο Citroen C4 από το Auto Express.

«Το νέο Citroen C4 θα διαφέρει»

5.681 Επισκέψεις στο άρθρο (8/5/2020)

Το Citroen C4 είναι έτοιμο να επιστρέψει στην κατηγορία των μικρομεσαίων με επιλογές βενζίνης, ντίζελ αλλά και ως ηλεκτροκίνητο, έχοντας ένα διαφορετικό σχεδιασμό από τους αντιπάλους του, με στόχο φυσικά να ξεχωρίσει.


Το νέο Citroen C4 αναμένεται να κάνει σύντομα την εμφάνισή του και σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Citroen, Vincent Cobee, η εμφάνισή του θα είναι κάτι το διαφορετικό σε σχέση με όλα όσα έχουμε συνηθίσει. Σκοπός της εταιρείας φυσικά είναι να ξεχωρίσει, έναντι των υπόλοιπων αυτοκινήτων που πρόκειται να ανταγωνιστεί.
 
Μιλώντας στο βρετανικό μέσο Auto Express ο επικεφαλής της γαλλικής μάρκας σημείωσε: «Συμφωνώ ότι το τμήμα των μικρομεσαίων ήταν αρκετά παραδοσιακό από άποψης σχεδιασμού. Εμεί στοχεύουμε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της προσιτής τιμής, της ευελιξίας και της άνεσης, της καλύτερης πρόσβασης και της καλύτερης ορατότητας, καθώς υπάρχει επίσης ανάγκη για κάτι διαφορετικό και στο στυλ».
 
Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω αλλά και τις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που ετοίμασε το βρετανικό μέσο, θα έχει μία πιο crossover εμφάνιση σε σχέση με αυτό που το είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Παράλληλα γίνεται λόγος πως μέσω αυτό η γαλλική μάρκα σκοπεύει να ξεκινήσει μία νέα σχεδιαστική φιλοσοφία.
 
Αναφορικά με το μοντέλο που αναμένεται να εμφανιστεί επίσημα μέσα στον Ιούνιο, θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του Ομίλου PSA που επιτρέπει στη Citroen να το εξοπλίσει με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, καθώς και μια αμιγώς ηλεκτρική επιλογή.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η αρχιτεκτονική αυτή  βρίσκεται στο τελευταίο Peugeot 2008, το οποίο χρησιμοποιεί μπαταρία 50kWh και προσφέρει αυτονομία κίνησης για περίπου 305 χιλιόμετρα. Η πλατφόρμα υποστηρίζει επίσης έναν πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων και έναν τρικύλινδρο turbo μοτέρ 1,2 λίτρων. Αμφότεροι αναμένεται να προσφερθούν στο νέο C4.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center