Η νέα γενιά του Honda Civic Type R θα παραμείνει προσθιοκίνητη, ενώ θα εφοδιάζεται προαιρετικά με CVT κιβώτιο. Στη φωτογραφία βλέπουμε το Honda Civic Type R Prototype.

Το νέο Civic Type R με CVT

7.661 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/1/2017

Από επίσημα χείλη έρχεται η διάψευση πως το νέο Honda Civic Type R θα στρίψει προς την τετρακίνηση, αλλά και η επιβεβαίωση πως θα εξοπλίζεται για όσους το επιθυμούν με αυτόματο κιβώτιο CVT. Τι άλλο ξέρουμε για το επόμενο hot-hatch των Ιαπώνων;

 
Όσοι οι Ιάπωνες εξελίσσουν πυρετωδώς τη νέα εκδοχή του Honda Civic Type R, εμείς μαθαίνουμε τις πρώτες πληροφορίες για το επερχόμενο hot-hatch. Καταρχάς θα έχει σημαντικά χαμηλότερο κέντρο βάρος από το κανονικό Civic, ενώ αντίθετα με κάποιες φήμες που κυκλοφόρησαν, θα παραμείνει προσθιοκίνητο.
 
Ο αρχιμηχανικός Mirsuru Kariya, ο επικεφαλής σχεδίασης Daisuke Tsutamori και το αφεντικό της Honda Europe, Katsushi Inoue, αποκάλυψαν σε συνέντευξή τους πως το νέο Civic Type R θα εξοπλίζεται προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων, γνωστό και ως CVT, το οποίο θα ρυθμιστεί με γνώμονα τις επιταχύνσεις. Στάνταρ θα παραμείνει το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων, ενώ δεν προβλέπεται κάτι για διπλοσύμπλεκτο.
   
Σε ό,τι αφορά στην απόδοση του επόμενου Civic Type R, παλαιότερες πληροφορίες έκαναν λόγο για μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 2λιτρου turbo συνόλου του τωρινού μοντέλου. Δεν αναμένεται κάτι συνταρακτικό σε νούμερα, ίσως μια αύξηση της ισχύος από τα 310 στα 325+ άλογα. Η εμπορική του καριέρα αναμένεται να εκκινήσει στις ΗΠΑ στα τέλη της φετινής χρονιάς, οπότε εμείς μάλλον το αναμένουμε κάποια στιγμή μέσα στο 2018.