• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

To νέο Honda CRX;

13.085 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2021)

Η Honda θα μπορούσε να αναγεννήσει το CRX ως ένα προσιτό σπορ διθέσιο μοντέλο για όσους θέλουν να βάλουν φωτιά στην άσφαλτο.

Το Honda CRX ή αλλιώς «Civic Renessaince eXperimental» αποτέλεσε την επιστροφή της μάρκας στα fun-to-drive αυτοκίνητα. Με μικρό μήκος και ακόμη μικρότερο μεταξόνιο αλλά και ελάχιστο βάρος, το CRX μπορούσε να προσφέρει συγκινήσεις σε όσους το επιθυμούσαν ακόμα και εάν δεν έβαζε φωτιά στην άσφαλτο με τα άλογά του.

Η Honda σταμάτησε την παραγωγή του το 1991 και το αντικατέστησε με το del Sol αλλά τώρα ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Rain Prisk αποφάσισε πως είναι καιρός η Honda να επαναφέρει το μοντέλο στην γκάμα της και για αυτό παρουσίασε πως θα μπορούσε να μοιάζει μια νέα γενιά του μοντέλου.

Όπως μπορείτε να δείτε, το αυτοκίνητο είναι εμπνευσμένο αρκετά από το CR-Z που παραγόταν από την φίρμα από το 2010 έως το 2016, ωστόσο το μοντέλο έχει σημαντικές διαφορές που το κάνουν να ξεχωρίζει. Στον πρόβολο βλέπουμε λεπτά φωτιστικά σώματα και έναν απλό αλλά σπορτίφ προφυλακτήρα, στο πλάι υπάρχουν μαύρες ζάντες που συνδυάζονται με κόκκινες δαγκάνες, γραμμωμένο αμάξωμα και μια αρκετά χαρακτηριστική coupe οροφή. Δυστυχώς δεν υπάρχει εικόνα για το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Οι πιθανότητες να δούμε την Honda να αναβιώνει το CRX είναι ελάχιστες, αφού τα μικρά διθέσια αυτοκίνητα δεν βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι οποίοι είναι γνωστό πως αυτή την στιγμή προτιμούν τα crossover.

Σχολιάστε