3 φωτογραφίες »

Ο σχεδιαστής αναφέρει πως πηγή ισχύος σε ένα τέτοιο μοντέλο θα ήταν ένας τριρότορος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας.

Το νέο Mazda hypercar;

8.078 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2020)

Σχεδιαστής της Mitsubishi αποφάσισε να παρουσιάσει την πρόταση του για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα hypercar από την Mazda. Πώς σας φαίνεται;


Το Mazda RX-Vision Concept που ντεμπούταρε λίγα χρόνια πριν είχε κάνει τους φίλους της ιαπωνικής εταιρείας πως μια νέα γενιά του RX-7 ή του RX-8 δεν βρίσκεται πολύ μακριά. Οι προσδοκίες τους δυστυχώς δεν ευοδώθηκαν αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον σχεδιαστή Maximilian Schneider να προχωρήσει στην παρουσίαση μιας νέας πρότασης για την επόμενη ναυαρχίδα της Mazda.

O Schneider είναι σχεδιαστής στην Mitsubishi Motors και θαυμαστής της σειράς RX της Mazda, έτσι ήθελε να βάλει το λιθαράκι του στο να πάρουμε μια ιδέα στο πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα RX-10 Vision Longtail σε έκδοση παραγωγής. Το ψηφιακό μοντέλο είναι κεντρομήχανο, αφού έχει τον κινητήρα στο πίσω μέρος ακριβώς δίπλα από τις θέσεις των επιβατών και υιοθετεί πολύ φουτουριστική σχεδίαση παρόλο που δεν λείπουν οι μυώδεις θόλοι, η γνωστή γρίλια της φίρμας και οι πολύ σπορ προφυλακτήρες.

Ο σχεδιαστής αναφέρει πως πηγή ισχύος σε ένα τέτοιο μοντέλο θα ήταν ένας τριρότορος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,3 λίτρων απόδοσης 780 ίππων που θα συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ στον εμπρός άξονα που θα φτάνουν την συνολική ιπποδύναμη στα 1.030 άλογα. Μια τέτοια ισχύς θα του έδινε την δυνατότητα να κάνει το 0-100χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική να ορίζεται στα 427 χλμ./ώρα, σύμφωνα πάντα με όσα θα ήθελε ο σχεδιαστής.

PEUGEOT NEW EVANS
vw