• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η νέα γενιά του Mazda2 θα ακολουθήσει τη σχεδιαστική λογική του εσωτερικού των μεγαλύτερων Mazda3 και Mazda6. Θα λανσαριστεί με κάθε επισημότητα τον Οκτώβριο στο Paris Motor Show.

Η κεντρική κονσόλα δεν είναι «φορτωμένη» με πλήθος χειριστηρίων, ενώ στο ταμπλό βρίσκεται μια ανεξάρτητη οθόνη αφής, η οποία αντικαθιστά τα περισσότερα κουμπιά.

Η αύξηση του μεταξονίου κατά 80 χλστ. (2.570 χλστ.) έχει ευνοήσει σημαντικά την εσωτερική ευρυχωρία, ενώ το πίσω κάθισμα δείχνει ικανό να φιλοξενήσει τρεις επιβάτες.

Αρκετές μεταλλικές λεπτομέρειες ανεβάζουν την premium αίσθηση του αυτοκινήτου, όπως και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι, το οποίο προέρχεται από το Mazda3.

Με βάση τις διαστάσεις του Mazda Hazumi concept του περσινού Geneva Motor Show, το νέο Mazda2 θα έχει μήκος 4.060 χλστ. (+160 χλστ.), ενώ θα είναι και ψηλότερο κατά 25 χλστ.

Το νέο Mazda2 εκ των έσω

8.919 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/7/2014

Οι πρώτες ανεπίσημες εικόνες από το εσωτερικό του επερχόμενου Mazda2 βγήκαν στην επιφάνεια, αναδεικνύοντας τη «συγγένεια» του ιαπωνικού μικρού με το μεγαλύτερο Mazda3, αλλά και τη σημαντικά βελτιωμένη ευρυχωρία του.

 
Οι πρώτες εικόνες του εσωτερικού του επερχόμενου νέου Mazda2 κάνουν το γύρο του διαδικτύου, καθώς ένα αυστραλέζικο website είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ένα πρωτότυπο μοντέλο. Παρόλο που το αμάξωμά του ήταν καμουφλαρισμένο, το εσωτερικό ήταν ελεύθερο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να καταλάβουμε πώς θα μοιάζει η καμπίνα του νέου ιαπωνικού μικρού.

Η ποιότητα των φωτογραφιών σίγουρα δεν είναι καλή, ωστόσο τη «δουλειά» τους την κάνουν, καθώς μας επιτρέπουν να καταλάβουμε πως η νέα γενιά του Mazda2 θα ακολουθήσει τη σχεδιαστική λογική των μεγαλύτερων Mazda3 και Mazda6. Η κεντρική κονσόλα δεν είναι «φορτωμένη» με πλήθος χειριστηρίων, ενώ στο ταμπλό βρίσκεται μια ανεξάρτητη οθόνη αφής, η οποία αντικαθιστά τα περισσότερα κουμπιά. Αρκετές μεταλλικές λεπτομέρειες ανεβάζουν την premium αίσθηση του αυτοκινήτου, όπως και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι, το οποίο προέρχεται από το Mazda3. Επαναλαμβάνουμε, πάντως, πως μιλάμε για ένα πρωτότυπο μοντέλο, οπότε η εικόνα του εσωτερικού ίσως να μην είναι και η τελική.

Για το νέο Mazda2 σας έχουμε μιλήσει πολλάκις, καθώς αμέσως μετά από το ντεμπούτο του Hazumi concept, φούντωσαν οι πληροφορίες και οι φήμες, με τις τελευταίες να κάνουν λόγο και για υβριδική Wankel έκδοση. Από επίσημα χείλη, πάλι, προέρχεται η είδηση πως στο νέο
Mazda2 θα κάνει ντεμπούτο το νέο 1.5 SkyActiv diesel μοτέρ, το οποίο αποδίδει 105 ίππους ισχύος στις 4.000 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή των 250 Nm, είναι διαθέσιμη από τις 1.500 έως τις 2.500 σ.α.λ. Το νέο πόνημα των Ιαπώνων θα λανσαριστεί με κάθε επισημότητα τον Οκτώβριο στο Paris Motor Show.

Με βάση τις διαστάσεις του Mazda Hazumi concept του περσινού Geneva Motor Show, το νέο Mazda2 θα έχει μήκος 4.060 χλστ. (+160 χλστ.), ενώ θα είναι και ψηλότερο κατά 25 χλστ. Η αύξηση του μεταξονίου κατά 80 χλστ. (2.570 χλστ.) έχει ευνοήσει σημαντικά την εσωτερική ευρυχωρία, καθώς όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία του πίσω τμήματος της καμπίνας, το πίσω κάθισμα δείχνει ικανό να φιλοξενήσει τρεις επιβάτες.