Βλέπετε το Chill-Out Concept.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Βλέπετε το Chill-Out Concept.

Το νέο Nissan LEAF θα μεταμορφωθεί σε SUV

2.750 Επισκέψεις στο άρθρο (4/12/2023)

- Σε εξέλιξη το LEAF τρίτης γενιάς.
- Θα αντλήσει στοιχεία από το Chill-Out concept.
- Στο Ην. Βασίλειο η κατασκευή του.
- Λανσάρεται στις αγορές το 2026.

Σε εξέλιξη το LEAF τρίτης γενιάς

Το νέο Nissan LEAF, στην τρίτη του γενιά, θα αντλήσει σχεδιαστική έμπνευση από το coupe-crossover Chill-Out Concept που αποκαλύφθηκε το 2021. Το ηλεκτρικό μοντέλο της Ιαπωνικής φίρμας θα λανσαριστεί στις αγορές το 2026. Η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί  στο εργοστάσιο της Nissan, στην πόλη Σάντερλαντ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα αντλήσει στοιχεία από το Chill-Out concept

Η νέα γενιά του LEAF παρόλο που θα αποκτήσει SUV αναλογίες, αναμένεται να έχει χαμηλότερο και πιο κομψό προφίλ σε σύγκριση με τα Qashqai και Juke, τα οποία θα γίνουν επίσης ηλεκτρικά. Το LEAF θα βασιστεί στο Chill-Out Concept της μάρκας, ενώ θα παντρέψει το σχεδιασμό αυτό και με στοιχεία από το Ariya. Μάλιστα, Μέσα του εξωτερικού υπογραμμίζουν πως οι σχεδιαστές της Nissan είναι αποφασισμένοι να αποφύγουν την αναπαραγωγή των «άβολων αναλογιών» της πρώτης και δεύτερης γενιάς του LEAF, θέλοντας να το καταστήσουν πιο ελκυστικό και στο μάτι των αγοραστών.

Στο Ην. Βασίλειο η κατασκευή του

Το επόμενο Nissan LEAF θα εξοπλιστεί με νέες μπαταρίες από την Envision, που θα παράγονται σε μια εγκατάσταση που κατασκευάζεται δίπλα στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα αναλάβει την κατασκευή του μοντέλου. Οι νέες μπαταρίες θα προσφέρουν 30% αύξηση στην ενεργειακή πυκνότητα σε σύγκριση με τις μπαταρίες του τρέχοντος μοντέλου, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά την αυτονομία.

Λανσάρεται στις αγορές το 2026

Το νέο LEAF, το οποίο θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMF-EV, όπως τα Nissan Ariya και Renault Megane E-Tech, θα είναι στις αγορές το 2026.

LINGLONG STOXOS TOP 5
test center