Μέσω μιας γραμμής με LED φώτα που καλύπτει το ταμπλό από άκρη σε άκρη, το ID.3 μπορεί να ενημερώσει τον οδηγό για μια σειρά από πράγματα.

Το νέο VW ID.3 «επικοινωνεί» με τον οδηγό

1.846 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2019)

Το ηλεκτρικό μικρομεσαίο εξοπλίζεται με ένα σύστημα που θα μπορεί να στέλνει κωδικοποιημένα μηνύματα στον οδηγό για μια σειρά από λειτουργίες.


Mπορεί το Volkswagen ΙD.3 να έχει ήδη παρουσιαστεί και να απομένει λίγο μόνο χρονικό διάστημα πριν το εμπορικό του λανσάρισμα, ωστόσο φαίνεται πως όσο περνάει ο καιρός, η εταιρεία αποκαλύπτει συνεχώς νέα στοιχεία για το τι μπορεί να προσφέρει το ηλεκτρικό μικρομεσαίο πέρα από μεγάλη αυτονομία και καλή τιμή για την κατηγορία του.

Η VW αποκαλύπτει τώρα πως ο φωτισμός της καμπίνας που υπάρχει στο ID.3 όχι μόνο αλλάζει ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού, αλλά μπορεί να «επικοινωνεί» μαζί του με κωδικοποιημένα μηνύματα. Πάμε να δούμε τι μπορεί να κάνει αναλυτικά.

Μέσω μιας γραμμής με LED φώτα που καλύπτει το ταμπλό από άκρη σε άκρη, το ID.3 μπορεί να ενημερώσει τον οδηγό για μια σειρά από πράγματα. Για παράδειγμα, όταν ο οδηγός εισέλθει στο αυτοκίνητο και καθίσει, τα LED φώτα ανάβουν για να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους πως το ID.3 είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Ακόμα, το σύστημα ID.Light μπορεί να στέλνει επίσης κωδικοποιημένα μηνύματα μέσω του φωτισμού για το πότε πρέπει να φρενάρει το αυτοκίνητο και για το αν υπάρχουν εισερχόμενες κλήσεις στο κινητό του οδηγού. Το σύστημα αυτό αλληλεπιδρά επίσης με voice control σύστημα είτε το χρησιμοποιεί ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι είτε κάποιος επιβάτης ενώ σε περίπτωση που χρειάζεται να γίνει αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας, τα φώτα μέσα στην καμπίνα αναβοσβήνουν. Τέλος, όταν η μπαταρία του ID.3 είναι γεμάτη, η μπάρα αυτή έχει πράσινο χρώμα ενώ, όταν το αυτοκίνητο χρειάζεται φόρτιση, τα LED φώτα γίνονται κόκκινα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν το σύστημα ID. Light θα προσφέρεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

CORAL GAS PASXA
citroen