Το νέο logo.

Το νέο λογότυπο της VW

2.778 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2019)

Μια νέα εποχή ξεκινά για τον γερμανικό κολοσσό. Τι διαφορές έχει με το παλιό;


Το νέο της λογότυπο αποκάλυψε η Volkswagen στην Έκθεση της Φρανκφούρτης λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη του ID.3 με το οποίο μπαίνει δυνατά στον χορό της ηλεκτροκίνησης.

Η νέα σχεδίαση είναι ρετρό, άρα είναι σαφώς πιο απλή, με τα γράμματα V και W να εμφανίζονται τώρα πιο λεπτά και επίπεδα, κάτι που σύμφωνα με την φίρμα, κάνει το νέο έμβλημα πιο ταιριαστό με την σημερινή ψηφιακή εποχή. Το νέο έμβλημα έχει ήδη τοποθετηθεί στα κεντρικά γραφεία στο Wolfsburg και μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει αντικαταστήσει τα παλιά λογότυπα σε 154 χώρες.

Ενώ το λογότυπο φαίνεται εκ πρώτης όψης πολύ απλό, η διαδικασία της δημιουργίας του ήταν πολύ περίπλοκη. Συγκεκριμένα, η Volkswagen αναφέρει ότι στο project συμμετείχαν 19 ομάδες ανθρώπων της εταιρείας και άλλοι 17 εξωτερικοί φορείς. Ο αρχισχεδιαστής της Volkswagen Klaus Bischoff που διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του νέου λογότυπου είπε: «Στο νέο έμβλημα, δημιουργήσαμε μια αυθεντική πλατφόρμα επικοινωνίας για τη συναισθηματικήT παρουσίαση της ηλεκτρονικής κινητικότητας».

Το νέο logo έκανε το ντεμπούτο του μαζί με το ID.3 αμιγώς ηλεκτρικό hatchback ενώ, όσον αφορά τα αυτοκίνητα με ICE κινητήρες, πρώτη φορά θα δούμε πάνω στο επόμενo Golf που θα παρουσιαστεί τον άλλο μήνα.
 

Mercedes
test center