Tο ολοκαίνουργιο MG 6 μόλις παρουσιάστηκε στην Κίνα όπου θα κάνει ντεμπούτο φέτος, πριν λανσαριστεί του χρόνου στο Ην. Βασίλειο.

Ακολουθώντας τη σχεδίαση του επίσης νέου SUV, του GS, αλλά και του ηλεκτρικού πρωτότυπου E-Motion, το νέο MG 6 θα λέγαμε πως μάλλον μοιάζει από μπροστά με μοντέλο της Mazda.

Τα μηχανικά μέρη είναι κοινά με το κινέζικο Roewe i6, έναν σεντάν με μεταξόνιο 2.715 χλστ. Αν στο MG 6 μεταφερθούν και οι κινητήρες του i6, θα μιλάμε για ένα 3κύλινδρο 1.000άρι μοτέρ με 125 ίππους και ένα 1.500άρι με 166 άλογα.

Περνώντας στο εσωτερικό, παρατηρείς την αναβάθμιση σε σχέση με το προηγούμενο MG 6, με την όλη αίσθηση να είναι πιο premium.

Το νέο sedan της MG

3.424 Επισκέψεις στο άρθρο (22/9/2017)

Η άλλοτε βρετανική MG Motors παρουσίασε στη νέα της «πατρίδα», την Κίνα, τη νέα γενιά του compact sedan μοντέλου της, του MG 6, το οποίο θα λανσαριστεί στην Ευρώπη του χρόνου.

Όπως ίσως ξέρετε η εμβληματική βρετανική MG Motors, ανήκει στην κινέζικη SAIC. Μην σας κάνει εντύπωση, λοιπόν, που το ολοκαίνουργιο MG 6 που μόλις παρουσιάστηκε θα κάνει ντεμπούτο εκεί φέτος, πριν λανσαριστεί του χρόνου στο Ην. Βασίλειο.
 
Ακολουθώντας τη σχεδίαση του επίσης νέου SUV, του GS, αλλά και του ηλεκτρικού πρωτότυπου E-Motion, το νέο MG 6 θα λέγαμε πως μάλλον μοιάζει από μπροστά με μοντέλο της Mazda. Το σχέδιο στη γρίλια που η MG ονομάζει «Star Rider», θυμίζει Mercedes-Benz.
 
Περνώντας στο εσωτερικό, παρατηρείς την αναβάθμιση σε σχέση με το προηγούμενο «εξάρι», με την όλη αίσθηση να είναι πιο premium. Υπάρχουν ηλεκτρικά καθίσματα, ηλεκτρονικό χειρόφρενο και κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής, ενώ και στον πίνακα οργάνων βρίσκεται 2η μικρότερη οθόνη LCD. Στο ταμπλό υπάρχουν λίγα κουμπιά, τα περισσότερα από τα οποία μετακινήθηκαν στο τιμόνι.
   
Τα μηχανικά μέρη είναι κοινά με το κινέζικο Roewe i6, έναν σεντάν με μεταξόνιο 2.715 χλστ. Αν στο MG μεταφερθούν και οι κινητήρες του i6, θα μιλάμε για ένα 3κύλινδρο 1.000άρι μοτέρ με 125 ίππους και 170 Nm ροπής, αλλά και για ένα 1.500άρι με 166 άλογα και 250 Nm ροπής, το οποίο χρησιμοποιείται και στο MG GS.
 
Το Roewe i6 διαθέτει τέλος και μία plug-in υβριδική έκδοση που συνδυάζει τον 1.000άρη κινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 83 ίππων. Αν αποτελέσει και αυτή «δάνειο» στο νέο 6, τότε θα έχουμε το πρώτο υβριδικό στην ιστορία της MG.
 
Ο εκπρόσωπος τύπου της MG δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει κάποια πληροφορία αναφορικά με τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου που θα κάνει καριέρα στη Μ. Βρετανία. Ωστόσο, θεωρείται πιθανό το νέο MG 6 να κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Λονδίνου το 2018, όπου ενδέχεται να παρουσιαστεί και η δεύτερη γενιά του MG 3.

VW LEASEPRO
test center