Το πιο ελαφρύ ηλεκτρικό του κόσμου!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το πιο ελαφρύ ηλεκτρικό του κόσμου!

2.175 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2021)

Το πιο ελαφρύ ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κόσμου είναι το Ekonk και προέρχεται από την ινδική εταιρεία Vazirani Automotive!

Η Vazirani Automotive είναι μία ινδική νεοσύστατη εταιρεία, η οποία έχει σκοπό να ξεχωρίσει με το «καλημέρα». Αυτός είναι και ο λόγος της δημιουργίας του Ekonk, το οποίο η φίρμα ισχυρίζεται πως είναι το πιο ελαφρύ αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο που έχει κατασκευαστεί μέχρι στιγμής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Προέρχεται από την Ινδία

Η Vazirani Automotive που έχει την έδρα της στη Βομβάη της Ινδίας, για την κατασκευή του Ekonk έχει ακολουθήσει την ίδια φιλοσοφία που αφορά τα hypercars και εφάρμοσε νωρίτερα στο Shul, που έκανε το ντεμπούτο του στο φετινό Goodwood Festival of Speed στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 

Αερόψυκτη μπαταρία

Το μονοθέσιο Ekonk, σύμφωνα πάντα με την Vazirani, κάνει χρήση μίας νέας τεχνολογίας μέσω της οποίας ψύχει την μπαταρία του με αέρα και όχι με κάποιο υγρό, όπως ισχύει στα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα. Η εταιρεία λέει ότι η τεχνολογία, που ονομάζεται «DiCo», βασίζεται στη βιομιμητική που εντοπίζεται σε ζώα για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός τους μέσω της αναπνοής.
 

738 κιλά και 0-100 σε 2,5 δτ.

Το Ekonk λέγεται πως ζυγίζει 738 κιλά χάρη σε ένα αμάξωμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, η ισχύς του φτάνει τα 722 άλογα, έχει τελική ταχύτητα 309 χλμ./ώρα και χρειάζεται για το 0-100 χλμ./ώρα 2,5 δευτερόλεπτα. Αναφορικά με τη σχεδίαση, το Ekonk χαρακτηρίζεται από τους καλυμμένους πίσω τροχούς, στοιχείο που το βοηθά να έχει χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας.
 
Περισσότερες πληροφορίες δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενώ άγνωστο παραμένει εάν η Vazirani σκοπεύει να το φέρει στην παραγωγή.   

Το όνομά του είναι Vazirani Ekonk.
-Ζυγίζει μόλις 738 κιλά
-Κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δτ.
-Έχει 722 ίππους και αερόψυκτη μπαταρία
Υπάρχει περίπτωση να πάρεις ποτέ αυτοκίνητο από την Ινδία;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto