Με την ονομασία Enyaq θα φέρει η Skoda το πρώτο της ηλεκτρικό SUV.

Το ηλεκτρικό SUV της Skoda θα είναι το Enyaq

2.861 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2020)

Με την ονομασία Enyaq θα φέρει η Skoda το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, ανακοινώνοντας και την πλατφόρμα που θα βασίζεται το νέο της μοντέλο.


Καρέ του «Q» αναμένεται να κάνει η Skoda στη γκάμα των μοντέλων της, καθώς ανακοινώσε πως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα κατασκευάσει θα έχει την ονομασία Enyaq. Έτσι μετά τα Kamiq, Karoq και Kodiaq, θα υπάρξει και τέταρτο μοντέλο που η ονομασία του θα χαρακτηρίζεται από το 17ο γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου.
 
Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η τσεχική μάρκα γνωστοποίησε πως το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, Skoda Enyaq θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, η οποία εγκαινιάστηκε σε μοντέλο παραγωγής το περασμένο έτος με την κυκλοφορία του hatchback ID.3.
 
Από κει και πέρα η τσεχική φίρμα δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικά με το Enyaq, αλλά το SUV μηδενικών εκπομπών ρύπων αναμένεται να είναι μια έκδοση παραγωγής του Vision iV που παρουσιάστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο. Το πρωτότυπο είχε πηγή ισχύος δύο ηλεκτροκινητήρες (σ.σ. ένα μοτέρ ανά άξονα) με τη συνολική απόδοση να φτάνει τους 306 ίππους. Όσον αφορά στην αυτονομία του μοντέλου, η Skoda ανέφερε πως έφτανε τα 500 χλμ.

Το όνομα του νέου Skoda προέρχεται από το ιρλανδικό όνομα «Enya», που σημαίνει «πηγή ζωής». Η ετυμολογία της Enya προέρχεται από την ιρλανδική λέξη «Eithne», που σημαίνει «ουσία», «πνεύμα» ή «αρχή». Αυτές οι διαφορετικές έννοιες συνυπάρχουν στο όνομα του νέου SUV της Skoda που αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή, ένα νέο μοντέλο που εκφράζει το πάθος των μηχανικών της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση.
 
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως το Enyaq αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μοντέλο στο πλάνο της Skoda, μέσω του οποίου σκοπεύει να διαθέσει 10 αυτοκίνητα, ηλεκτρικά και υβριδικά έως το 2022.    

Hyundai
4green