Το πρώτο ηλεκτρικό περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. στην Εθνική Οδό

2.915 Επισκέψεις στο άρθρο (21/3/2024)
Το πρώτο ηλεκτρικό περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. στην Εθνική Οδό
4 Φωτογραφίες »

Η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό περιπολικό αυτοκινητοδρόμων, δωρεά της «Νέας Οδού», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες αστυνόμευσης του αυτοκινητοδρόμου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Ηλεκτρικό περιπολικό στο αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

Ο στόλος των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας εμπλουτίστηκε από την Τετάρτη 13 Μαρτίου με ένα σύγχρονο ηλεκτρικό Peugeot e-Expert, που θα καλύψει τις υπηρεσιακές ανάγκες του ΄Β Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής. Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό περιπολικό υπηρεσιακού χρωματισμού που κυκλοφορεί σε αυτοκινητόδρομο, διαθέτοντας αυτονομία περίπου 320 χιλιομέτρων, καθώς εφοδιάζεται με μπαταρίες χωρητικότητας 75 kWh.

Το όχημα παρέδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Νέας Οδού, Ροδιανός Αντωνακόπουλος, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) «Μαλακάσας - Σείριος».

Ανακριτικό της Τροχαίας με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό

Για «πράσινη» μετάβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικά της Τροχαίας έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης παραλαμβάνοντας το ηλεκτρικό όχημα τύπου van. Έπειτα από ειδική διαμόρφωση, στο ηλεκτρικό van έχει τοποθετηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που καλύπτει ένα ανακριτικό περιπολικό.

Ειδικότερα, φέρει, μεταξύ άλλων, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή με προγράμματα ελέγχου φορτηγών-λεωφορείων και λοιπών βαρέων οχημάτων, φορητό Radar ελέγχου ταχύτητας, καθώς και αλκοολόμετρο ελέγχου μέθης. Με την προσθήκη του οχήματος αυτού, αναβαθμίζεται περαιτέρω η επιχειρησιακή ετοιμότητα και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της Τροχαίας, ενώ αποτελεί ακόμη ένα καθοριστικό βήμα στον στόχο της Ελληνικής Αστυνομίας για την πράσινη μετάβαση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχος Χρήστος Παπαφιλίππου, η Διοικητής του ΒΆ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑ.ΘΕ. Αττικής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρυσούλα Μπακού, καθώς και εκπρόσωποι της παραχωρησιούχου εταιρείας.

FORD E-TRANSIT
NISSAN