Το πρώτο της μοντέλο ετοιμάζει η Radford

1.744 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2021)

H βρετανική Radford ανακοίνωσε πως ετοιμάζει το πρώτο αυτοκίνητο της ιστορίας της, με την βοήθεια των μηχανικών της Lotus.

Η Lotus θα μπει σύντομα σε μια νέα εποχή, στην οποία θα σταματήσει να προσφέρει τα μοντέλα της με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το νέο Emira θα είναι μάλιστα, όπως έχει ανακοινωθεί, το τελευταίο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας που θα προσφερθεί με ICE κινητήρα, όταν παρουσιαστεί τον Ιούλιο.

Φαίνεται τώρα όμως πως ίσως οι μηχανικοί της Lotus συνεχίσουν να ασχολούνται με αυτοκίνητα χωρίς την ανάγκη να ασχοληθούν με μπαταρίες και ηλεκτρικά μοτέρ. Η Radford, μια ιστορική μικρή βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να κατασκευάσει το πρώτο της αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τεχνολογία και μηχανικά μέρη από μοντέλα της Lotus.

Η Radford παρουσίασε την πρώτη teaser εικόνα για το νέο μοντέλο που λέγεται πως είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο και πως πρόκειται να παρουσιαστεί μέσα στο 2021. Ένας από τους ιδιοκτήτες της Radford ανέφερε: «To πρώτο μας αυτοκίνητο θα είναι κάτι εντελώς καινούριο και κάτι μοναδικό. Θα είναι ένα Radford από την κορυφή έως τα νύχια. Αυτό σημαίνει πως θα είναι μοναδικό, το αμάξωμα θα είναι κομψό, κοφτερό, το εσωτερικό θα είναι πολυτελές και η οδήγηση εξωπραγματική».

Από την πλευρά του ο Mark Windle, επικεφαλής της Lotus Cars δήλωσε σχετικά: «Aυτή η συνεργασία μας επιτρέπει να ελευθερωθούμε. Η Lotus Εngineering έχει μια μακρά ιστορία στο να κάνει τέτοιες συνεργασίες και είμαι σίγουρος πως αυτή θα είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και μοναδικές που έχουν γίνει.»
 

home pro
test center