3 φωτογραφίες »

Το OX-2020 είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα και υιοθετεί μια πολύ ξεχωριστή εξωτερική σχεδίαση.

To supercar της... Yamaha!

13.247 Επισκέψεις στο άρθρο (29/6/2020)

Σχεδόν πριν 30 χρόνια, η Yamaha ετοιμαζόταν να λανσάρει το δικό της sportscar. Τι θα λέγατε αν η ιδέα αυτή έπαιρνε σάρκα και οστά στις μέρες μας;


Το 1992, σχεδόν 30 χρόνια πριν, η Yamaha συζητούσε το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα νέο σπορ αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τεχνολογία από την F1.

Τότε, η εταιρεία προσέφερε κινητήρες σε μονοθέσια της Formula 1 και θεωρούσε πως θα ήταν μια καλή ιδέα να μεταφέρει την τεχνογνωσία που είχε αποκτήσει σε ένα μοντέλο ευρείας παραγωγής που θα μπορούσε φυσικά να οδηγηθεί στους δημόσιους δρόμους. Για αυτό τον λόγο, συνεργάστηκε με την βρετανική IAD για την κατασκευή του ΟΧ99-11 V12, ενός αυτοκινήτου που έπαιρνε ισχύ από έναν V12 κινητήρα χωρητικότητας 3,5 λίτρων και απόδοσης 400 ίππων στις 10.000 σ.α.λ.. Δυστυχώς, τα σχέδια αυτά δεν προχώρησαν.

Τώρα, το 2020, ο σχεδιαστής Gaspere Conticelli παρουσίασε την ψηφιακή του πρόταση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το αυτοκίνητο σε περίπτωση που η Yamaha έπαιρνε την απόφαση να το κατασκευάσει σύμφωνα με τα μοντέρνα σχεδιαστικά στάνταρ. Όπως συνέβη με ένα από τα τρία πρωτότυπα του ΟΧ99-11 που κατασκευάστηκαν, το OX-2020, όπως έχει ονομαστεί, είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα και υιοθετεί μια πολύ ξεχωριστή εξωτερική σχεδίαση. Η μεγαλύτερη ομοιότητα μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι το πολύ φουτουριστικό εμπρός μέρος που λέγεται ότι αυξάνει κατακόρυφα την κάθετη δύναμη που παράγει το αυτοκίνητο.

Eπίσης, ο κινητήρας βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο για καλύτερη κατανομή βάρους ενώ οι μεγάλοι αεραγωγοί στα πλαϊνά μέρη βοηθούν στο να μειωθούν οι αεροδυναμικές αντιστάσεις.

Πώς σας φαίνεται; Θα θέλατε να το δείτε να γίνεται πραγματικότητα;
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto