2 φωτογραφίες »

Το σύστημα της SEAT που γεμίζει το πορτοφόλι των οδηγών

1.719 Επισκέψεις στο άρθρο (29/3/2021)

Η τεχνολογία Dynamic Road Sign Display της SEAT προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα των αυτοκινήτων, έτσι ώστε οι οδηγοί να μην υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας και να γλυτώνουν από τις κλήσεις της Τροχαίας.

Μια τεχνολογία που, σύμφωνα με έρευνα, μπορεί να εξοικονομήσει στους οδηγούς του Ηνωμένου Βασιλείου 327 εκατομμύρια λίρες (390 εκατομμύρια ευρώ) προσφέρει η SEAT.

Η ανάλυση που έκανε η φίρμα σε 2.000 Βρετανούς οδηγούς έδειξε ότι σχεδόν το 10% παίρνει κλήση για υπερβολική ταχύτητα κάθε χρόνο. Η έκθεση της SEAT διαπίστωσε επίσης ότι πάνω από τα τρία τέταρτα (76%) των οδηγών δεν γνωρίζουν πάντα με ποια ταχύτητα ταξιδεύουν. Για να δώσει την λύση σε αυτά τα δύο ζητήματα, η SEAT προσφέρει την τεχνολογία Dynamic Road Sign Display.

Το σύστημα αυτό που αναπτύχθηκε από τη SEAT βοηθά τους οδηγούς να τηρούν το όριο ταχύτητας, χρησιμοποιώντας μια μπροστινή κάμερα που ανιχνεύει τις ταμπέλες που δείχνουν τα όρια ταχύτητας που υπάρχουν σε κάθε περιοχή. Τα νέα μοντέλα SEAT μπορούν αυτόματα να προσαρμόσουν την ταχύτητά τους, σύμφωνα με το όριο κάθε περιοχής, ενώ μπορούν ακόμα να «διαβάσουν» και άλλες πινακίδες που ενημερώνουν τον οδηγό να κόψει ταχύτητα λόγω κάποιου σχολικού συγκροτήματος κ.α..

Τα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα  το Υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας δείχνουν ότι πάνω από το 50% των οδηγών ξεπέρασαν το όριο ταχύτητας των 50χλμ./ώρα, ενώ το 47% των αυτοκινήτων ξεπέρασαν τα όρια ταχύτητας που υπάρχουν στους αυτοκινητοδρόμους το 2020.

Η έρευνα της SEAT αποκαλύπτει πως περίπου το 40% των οδηγών δήλωσαν ότι θα ήθελαν μια παρόμοια τεχνολογία με την τεχνολογία Dynamic Road Sign Display της SEAT στο αυτοκίνητό τους, εάν ήταν διαθέσιμη. Ο Richard Harrison, Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT UK, σχολίασε: «Είναι φοβερό να μαθαίνουμε πως σημαντικός αριθμός αυτοκινητιστών δεν είναι απαραίτητα πάντα ενήμεροι για την ταχύτητα που έχουν, αλλά ευτυχώς υπάρχουν τεχνολογίες, όπως το σύστημα Dynamic Road Sign Display, για να καταστήσουμε τους δρόμους ασφαλέστερους».
 

Toyota
KIA