• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το SEAT Leon Cupra ST δικαιούται το σεβασμό μας, καθώς πέτυχε χρόνο 7 λεπτών και 58 δλ. στην πίστα του Nurburgring.

Το φοβερό είναι πως, παρόλο το αυξημένο κατά 45 κιλά βάρος του σε σχέση με το Leon Cupra SC, το ST έκανε καλύτερη επίδοση.

Αυτό που είναι πραγματική «τιμή» για το station της SEAT είναι πως η BMW M5 Touring των 507 αλόγων είχε κάνει στο Ring χρόνο 8:13.

Το ταχύτερο station του Ring

3.203 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/5/2015

Φανταζόσασταν ποτέ πως το SEAT Leon Cupra ST των 280 ίππων, θα γύριζε στο Nurburgring γρηγορότερα από ένα Audi RS6 Avant ή μια BMW M5 Touring;

 
Το SEAT Leon Cupra ST δικαιούται το σεβασμό μας, καθώς πέτυχε χρόνο 7 λεπτών και 58 δλ. στην πίστα του Nurburgring. Το φοβερό είναι πως, παρόλο το αυξημένο κατά 45 κιλά βάρος του σε σχέση με το Leon Cupra SC, έκανε καλύτερη επίδοση. Ο χρόνος ρεκόρ, δηλαδή, που είχε κάνει το «κανονικό» Leon Cupra τον Μάρτιο του 2014, είναι αργότερος κατά 0,4 δλ. από αυτόν του ST μοντέλου.

Ποιος είναι ο λόγος; Το μακρύτερο αμάξωμά του. Ο test driver της SEAT, κος Jordi Gene, εξήγησε πως στις γρήγορες στροφές, ο πίσω άξονας του ST αντιδρά πιο προοδευτικά, ενώ στην τελική ταχύτητα το αμάξωμα εμφανίζει καλύτερη αεροδυναμική. Το μακρύτερο αμάξωμα επιτρέπει να παίξεις με την ουρά στις στροφές, ώστε να τοποθετήσεις το αυτοκίνητο καλύτερα.

Αυτό, όμως, που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως το Leon είναι στο Ring σχεδόν όσο γρήγορο είναι το Audi RS4, ένα δευτερόλεπτο μπροστά από το RS5 coupe των 450 ίππων και 7 ολόκληρα δεύτερα πιο γρήγορο από το RS6 του 2012. Αυτό, όμως, που είναι πραγματική «τιμή» για το station της SEAT είναι πως η BMW M5 Touring των 507 αλόγων είχε κάνει στο Ring χρόνο 8:13.

Δείτε παρακάτω ένα ερασιτεχνικό video με το πέρασμα του SEAT Leon Cupra ST στο Nurburgring: