Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει διαρρεύσει πότε η Audi θα «κόψει» το R8.

Το τελευταίο Audi R8;

2.867 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2018)

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Audi επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν την μάρκα να μην ετοιμάζει νέα γενιά για το πασίγνωστο μοντέλο της. Γιατί το κάνει αυτό;

To Αudi R8 μπορεί να είναι ένα από εκείνα τα μοντέλα που βοήθησαν σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας της Audi, χάρη στην ελκυστική του σπορτίφ σχεδίαση και τις υψηλές του επιδόσεις, ωστόσο φαίνεται πως γερμανική μάρκα δεν ετοιμάζεται να του προσφέρει νέα γενιά.

Ο ίδιος ο τεχνικός διευθυντής της Audi, κ. Peter Mertens στην αρχή δεν ήταν ξεκάθαρος για το μέλλον του R8 λέγοντας: « Έχει μια μακρά πορεία και τα πηγαίνει πολύ καλά» αλλά στην συνέχεια επιβεβαίωσε τις φήμες που ανέφεραν ότι η μάρκα δεν έχει σχέδια για κάποιον αντικαταστάτη.
 
Οι λόγοι πίσω από αυτήν την απόφαση δεν έχουν γίνει γνωστοί, καθώς αν και οι πωλήσεις του R8 δεν ήταν μεγάλες, ο ρόλος του ως halo car κρίνεται επιτυχημένος. Πηγές μέσα από το στρατόπεδο της μάρκας πάντως αναφέρουν ότι σημαντικός παράγοντας στην απόφαση αυτή είναι ότι η Audi θέλει να στρέψει την προσοχή της αποκλειστικά σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα και δεν θέλει να «σπαταλήσει» χρήματα σε ένα τέτοιο supercar με V10 μοτέρ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει διαρρεύσει πότε η Audi θα «κόψει» το R8, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται ότι θα γίνει σύντομα, καθώς η εταιρεία λέγεται ότι ετοιμάζεται να προσφέρει στο μοντέλο μια πιο «προσιτή» έκδοση του μοντέλου με ένα twin-turbo V6 μοτέρ 2,9 λίτρων.

LEASING APRILIOS
skoda