Η ψηφιακή πρόταση ανεξάρτητων σχεδιαστών δίνει μια πρώτη γεύση για το πως θα δείχνει το μελλοντικό ισχυρό Hyundai i20 N.

Tότε κάνει ντεμπούτο το Hyundai i20 N

6.455 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2019)

Μετά τα i30 N hatch και Fastback, το επόμενο N μοντέλο υψηλών επιδόσεων της Hyundai θα βασιστεί πάνω στο i20. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

H Ν γκάμα της Hyundai φαίνεται πως δεν θα επεκταθεί μέσα στο 2019 αφού το τμήμα υψηλών επιδόσεων της μάρκας εργάζεται πάνω στο i20 N που λέγεται πως θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο επόμενο έτος για να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως το Fiesta ST και το Polo GTI.
 
Aυτές οι πληροφορίες έρχονται λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της μάρκας πως το i20 θα είναι το επόμενο N μοντέλο που θα κατασκευαστεί. Μάλιστα, το λανσάρισμα του υπολογιζόταν πως θα γίνει μέσα στο 2018, ωστόσο η Hyundai προτίμησε να προχωρήσει κάποια διαφορετικά πλάνα της που περιελάμβαναν το ηλεκτρικό Kona, το ανανεωμένο Ioniq αλλά και άλλες plug-in υβριδικές εκδόσεις.
 
Το i20 N θα πάρει δάνειο πολλές από τις αναβαθμίσεις που πρωτοείδαμε το i30 N, άρα σίγουρο πρέπει να θεωρείται πως η ισχύς θα αυξηθεί σημαντικά, η απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος θα μειωθεί σημαντικά, η ακαμψία του θα βελτιωθεί και θα εγκατασταθούν μεγαλύτερα φρένα που θα μπορούν να ελέγχουν τη νέα ισχύ. Πρώτο υποψήφιο μοτέρ δεν είναι ωστόσο o 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του i30 N αλλά ο 1.600άρης T-GDI που αποδίδει 177 άλογα στο Τucson και θα χρειαστεί να αναβαθμιστεί για να ξεπεράσει τα 200 άλογα, ώστε να μπορέσει να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς από την hot-hatch κατηγορία.

Μετά το i20 N θα ακολουθήσει η N έκδοση του Tucson με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο πως θα έχει ισχύ πάνω από 300 άλογα με στάνταρ σύστημα τετρακίνησης.

Σχολιάστε
Διαβάστε περισσότερα για το HYUNDAI i20