Toyota C-HR, Nissan Qashqai & Honda HR-V: Japan & «καίνε» τα μισά

27.691 Επισκέψεις στο άρθρο
Τα full Hybrid Toyota C-HR, Nissan Qashqai και Honda HR-V καίνε σαν σκούτερ.
2 Φωτογραφίες »

Τα full Hybrid Toyota C-HR, Nissan Qashqai και Honda HR-V καίνε σαν σκούτερ.

Οι Ιάπωνες ξέρουν από χαμηλή κατανάλωση και από υβριδική τεχνολογία. Δεν είναι τυχαίο πως Toyota C-HR, Nissan Qashqai και Honda HR-V έχουν κατανάλωση που θα ζήλευε και σκούτερ!

Full Hybrid Toyota C-HR, Nissan Qashqai και Honda HR-V για να καις σαν σκούτερ

Τι κοινό έχουν Toyota C-HR, Nissan Qashqai και Honda HR-V; Είναι Ιαπωνικά. Τι άλλο; Κατανάλωση που προσφέρει οικονομία μεγαλύτερη και από diesel. ¶λλωστε αυτό είναι το νο. 1 που αναζητά ο υποψήφιος αγοραστής κρίνοντας από τα 14+ εκατομμύρια επισκέπτες της Digital Έκθεσης Οικονομίας.

Πως τα καταφέρνουν; Μέσω της υβριδικής τεχνολογίας, την οποία πρώτοι οι Ιάπωνες εφάρμοσαν στα μοντέλα τους. Μην ξεχνάμε πως ήταν και οι πρώτοι, για την ακρίβεια η Toyota, που έκοψαν από τη γκάμα τους τα diesel μοτέρ. Καμία εκ των Toyota, Nissan και Honda δεν έχουν diesel μοντέλο στη γκάμα τους.
 

Δευτέρα – Παρασκευή με λιγότερο από 20 ευρώ

Οι καθημερινές μετακινήσεις είναι -για το μέσο όρο τουλάχιστον- δουλειά, σπίτι, σχολείο τα παιδιά και ψώνια για το σπίτι. Όλα δηλαδή μέσα στην πόλη και σε κοντινές αποστάσεις, όχι πάνω από 40-50 χλμ. τη μέρα. Γύρω στα 200 δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Όταν με το 20άρικο αισθανόμασταν άρχοντες, τα αυτοκίνητα έκαιγαν πάνω από 10-12 λτ./100 χλμ.. Τώρα παρόλο που η βενζίνη δεν έχει 1 ευρώ, αλλά 1,95 (τιμή 10/4/23) για να βγάλουμε με 20 ευρώ 200 χλμ. θα πρέπει το αυτοκίνητό μας να καίει 5 λτ. για να κάνουμε τα ίδια χιλιόμετρα. Όπως διαπιστώσαμε σε Test Οικονομίας υβριδικών SUV µέσα στην πόλη, τα Toyota C-HR, Nissan Qashqai και Honda HR-V καίνε κάτω από 5,0 λτ./100 χλμ, μάλιστα αρκετά πιο κάτω από τα 5 λτ.

Ο λόγος είναι πως χρησιμοποιούν και την ηλεκτρική ενέργεια, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν στην πρίζα, µε αποτέλεσμα ο κινητήρας βενζίνης να έχει μικρότερα φορτία ή και καθόλου σε αρκετές συνθήκες. Ας δούμε λοιπόν πως το καταφέρνει κάθε μοντέλο.
 


Ta Toyota C-HR, Nissan Qashqai και Honda HR-V καίνε αρκετά κάτω από τα 5 λτ./100 χλμ..
2 Φωτογραφίες »

Ta Toyota C-HR, Nissan Qashqai και Honda HR-V καίνε αρκετά κάτω από τα 5 λτ./100 χλμ..

Σελίδα 2Toyota C-HR: Δεν καίει τίποτα και έχει τιμή «λουκούμι»
Σελίδα 3Nissan Qashqai: Ένα ηλεκτρικό που δεν μπαίνει στην πρίζα
Σελίδα 4Honda HR-V: Με κατανάλωση μέσα στην πόλη 3,6 λτ./100 χλμ.
FORD E-TRANSIT
fiat