Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Καίνε τα μισά! Οικονομία 2.000-4.000 ευρώ/χρόνο
4.438.681
επισκεψεις στην εκθεση

Καίνε τα μισά! Οικονομία 2.000-4.000 ευρώ/χρόνο

4.438.681 Επισκέψεις στην έκθεση (16/6/2022)

Οικονομία στην κατανάλωση! Βρες mild hybrid, υβριδικά, ηλεκτρικά αυτοκίνητα και γλίτωσε έως 4.000 ευρώ. Επιβατικά και επαγγελματικά αυτοκίνητα, μετατροπή σε LPG και αγορά μεταχειρισμένου.

Καίνε τα μισά

Γιατί πέρσι τέτοια εποχή η βενζίνη είχε 1,6 ευρώ το λίτρο και με ένα 50ευρω σχεδόν γέμιζες. Σήμερα όμως ένα 50ευρω δεν φτάνει ούτε για «ζήτω». Βάζεις 100 ευρώ και η βελόνα δεν τερματίζει στο «Full». Και όπως δείχνουν τα πράγματα, η βενζίνη θα φτάσει τα 3 ευρώ. Αρα τι λύσεις έχεις;
 

Μία λύση είναι να κρατήσεις το αυτοκίνητό σου και να το κάνεις μετατροπή σε LPG-υγραέριο. Με αυτόν τον τρόπο θα πληρώνεις περίπου τα μισά. Επίσης, κρατάς το αυτοκίνητό σου και δίνεις για την μετατροπή κάνα 1.000άρικο μόνο, δηλαδή δεν ξεφεύγεις σε μπάτζετ. Πρέπει όμως να ψάξεις το που θα κάνεις την μετατροπή για να μην να σου μείνει το μοτέρ στο χέρι.
Κάντε κλικ εδώ και δείτε τι πρέπει να ξέρεις για τη μετατροπή σε LPG Υπάρχει και η λύση του μεταχειρισμένου.  Αρκεί να είναι μετα το 2017. Ετσι κερδίζετε 1.500 ευρώ/χρόνο. Το πρόβλημα είναι ότι τα μεταχειρισμένα αυτά έχουν εξαφανιστεί, αφού ηταν τα πρώτα που πουλήθηκαν σε όλη την Ευρώπη. Ετσι ό,τι βρεις θα είναι εισαγόμενο, αμφιβόλου ποιότητας και παλαιότερης τεχνολογίας σε σχέση με το τι υπάρχει αυτή τη στιγμή σε τεχνολογία κινητήρων. Έτσι, ουσιαστικά, θα δώσεις λεφτά για ένα μεταχειρισμένο και δεν θα έχεις οικονομία στην κατανάλωση, αφού θα συνεχίσεις να θέλεις 4.200 ευρώ/χρόνο.
100 μοντέλα που ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΜΙΣΑ από το δικό σου: Δες τιμές, άλογα & πόσα ευρώ καίνε το χρόνο!
  Αν έχεις ήδη Diesel τότε όλα καλά (μέχρι τουλάχιστον να αρχίσουν να εφαρμόζονται οι απαγορεύσεις και τα πράσινα διόδια). Καίνε 2.000 ευρώ το χρόνο. Αν δεν έχεις πρόσεχε! Τα καλά μεταχειρισμένα έχουν εξαντληθεί σε όλη την Ευρώπη και τώρα εισάγονται παλιά ή με πολλά -και γυρισμένα- χιλιόμετρα που σίγουρα θα βγάλουν πολλές και πολύ ακριβές ζημιές (φίλτρο DPF, τρόμπα πετρελαίου κ.λπ). Επίσης, έρχονται οι απαγορεύσεις και τα διόδια μέσα στις πόλεις. Γι΄ αυτό οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν πλέον κινητήρες diesel και οι λίγες που έχουν, τα έχουν ακριβά (ακριβότερα και από τα ηλεκτρικά).Το diesel θα έχει αξία σαν καύσιμο, για όσους το θέλουν για μεγάλες μετακινήσεις εκτός πόλεων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Και έπειτα είναι η λύση του καινούριου. Τι καινούριο όμως; Με ποιο καινούριο θα καις λιγότερο και θα έχεις οικονομία στην κατανάλωση από 2.000 έως και 4.000 ευρώ το χρόνο;
   

Καλή λύση είναι τα full υβριδικά. Ένα μικρό μοντέλο πόλης σαν το Toyota Yaris καίει 4 λτ./100 χλμ. και ένα μεγάλο SUV περίπου 7 λίτρα. Μέσα στην πόλη μάλιστα, τα υβριδικά έχουν ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση. Άρα αν τα βάλεις κάτω, θα έχεις κέρδος σχεδόν 2.300 €/χρόνο.
Κάντε κλικ εδώ και δείτε αναλυτικά για τα full υβριδικά
 
Επειδή όμως οι επιλογές των full υβριδικών είναι λίγες, υπάρχουν τα mild hybrid, με τα οποία θα έχεις οικονομία στην κατανάλωση 1.800 € /έτος. Ένα mild hybrid καίει 6 με 7,0 λίτρα στα 100. (π.χ. το ήπια υβριδικό Ford Fiesta 1,0 των 125 PS καίει 6,2 λτ./100 χλμ.).
Κάντε κλικ εδώ και δείτε αναλυτικά για τα mild hybrid
Και τέλος είναι τα ηλεκτρικά. Από εκεί που έδινες 4.200 ευρώ για καύσιμα, με τα ηλεκτρικά θα δίνεις 670 ευρώ το χρόνο. Βέβαια, υπάρχει μία προϋπόθεση: να μπορείς να φορτίσεις το αυτοκίνητο στο σπίτι ή στην δουλειά σου ή σε κάποιο κοντινό σούπερ μάρκετ. Αν το έχεις λύσει αυτό, διαβάζοντας παρακάτω, θα δεις ότι για 360 μέρες/χρόνο που κινείσαι μέσα στην πόλη ή 250 χιλ. γύρω από το σπίτι σου, μπορείς να μην καίς σχεδόν τίποτα (7 ευρώ το γέμισμα σε μια απλή σούκο πρίζα). 5 μέρες βέβαια το χρόνο (Διακοπές, Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ.) που ταξιδεύεις μακρύτερα, αρχίζουν οι δυσκολίες. Εχεις βέβαια οικονομία στην κατανάλωση 4.000 ευρώ/χρόνο έτσι. Τώρα μάλιστα αρκετά ηλεκτρικά έχουν ίδιες τιμές με τα αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης.
Κάντε κλικ εδώ και δείτε αναλυτικά για τα ηλεκτρικά οχήματα

Βλέποντας τώρα όλες τις επιλογές που έχεις για να γλιτώσεις χρήματα κάθε φορά που πηγαίνεις στο βενζινάδικο, ποια βλέπεις πιο θετικά; Μετατροπή του παλιού, καινούριο που καίει τα μισά ή ηλεκτρικό;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: