• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Best seller μοντέλο, τόσο της ιστορίας της αυτοκίνησης όσο και του 2013, είναι το Toyota Corolla, καθώς μόνο πέρσι πούλησε 1,22 εκ. μονάδες.

Μετά από την πρόσφατη ανανέωσή του, το Corolla εμφανίζεται με βελτιστοποιημένα σχεδιαστικά στοιχεία και βελτιωμένη οικονομία καυσίμου.

Στις ΗΠΑ, το νέο Corolla πούλησε πάνω από 300.000 οχήματα το 2013 (+4% από πέρσι), με το 97% αυτών να έχουν κατασκευαστεί στη Β. Αμερική.

Από το 1966 που λανσαρίστηκε, μέχρι το Φεβρουάριο του 2014, 40,72 εκ. Corolla έχει πουλήσει η Toyota, αναδεικνύοντάς το στο best-seller μοντέλο όλων των εποχών.

Toyota Corolla: Το παγκόσμιο best-seller

5.896 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/4/2014

Με 40,72 εκ. πωλήσεις από το 1966, το Toyota Corolla είναι το best-seller μοντέλο όλων των εποχών. Μόνο πέρσι, διατέθηκαν 1,22 εκ. Corolla, γεγονός που το καθιστά παγκόσμιο πρωταθλητή πωλήσεων και του 2013.

 
Η Toyota Motor Sales (TMS), U.S.A., Inc., ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις του Corolla ανήλθαν στα 1,22 εκατομμύρια το 2013, μία επίδοση που συνιστά αύξηση κατά 5%, σε σχέση με πέρσι. Διατίθεται σε 150 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, ενώ μετά από την πρόσφατη ανανέωσή του, εμφανίζεται με βελτιστοποιημένα σχεδιαστικά στοιχεία και βελτιωμένη οικονομία καυσίμου.

«Το Corolla θεωρείται το διεθνές πρόσωπο της Toyota και συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη κάθε μέρα» δήλωσε ο Bill Fay, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Toyota group. Συνέχισε λέγοντας: «Ο τίτλος του παγκόσμιου best-seller λέει πολλά για την ικανοποίηση και αφοσίωση των πελατών μας απέναντι στο Corolla και την Toyota

Οι παγκόσμιες αθροιστικές πωλήσεις του Corolla από το 1966 που λανσαρίστηκε, μέχρι το Φεβρουάριο του 2014, ανήλθαν στα 40,72 εκ., αναδεικνύοντάς το σε best-seller όλων των εποχών. Στα 1,22 εκ. Corolla του 2013 περιλαμβάνονται τα Corolla sedan και άλλες εκδόσεις του μοντέλου όπως Corolla Axio, Corolla Altis και Corolla EX 4θ sedan, με τα τελευταία να προσδιορίζουν επίπεδα εξοπλισμού του 4θ Corolla sedan που διατίθενται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως η Ιαπωνία. Επίσης περιλαμβάνονται τα -βασισμένα στο Corolla- Fielder και Rumion 5θ wagon.

Τέλος, το Corolla αναδείχτηκε επιλογή κορυφαίας ασφάλειας το 2013 από το Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), ενώ βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια για τη συνολική του ασφάλεια από το National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) – η υψηλότερη κατάταξη της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αυτοκινητόδρομων.