Τα νέας τεχνολογίας LED της Toyota προσφέρουν μεγαλύτερη φωτεινότητα, αλλά και κατευθυνόμενη δέσμη που προσαρμόζεται ανάλογα την ταχύτητα του αυτοκίνητου.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα νέας τεχνολογίας LED της Toyota προσφέρουν μεγαλύτερη φωτεινότητα, αλλά και κατευθυνόμενη δέσμη που προσαρμόζεται ανάλογα την ταχύτητα του αυτοκίνητου.

Και εγένετο φως... από την Toyota

2.672 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2015)

Η Toyota εξέλιξε φώτα LED ακόμα αποδοτικότερα, με την ονομασία LED Array AHS, τα οποία έχουν την δυνατότητα προσαρμογής της δέσμης τους στην ταχύτητα του αυτοκινήτου, ενώ επιπρόσθετα δεν τυφλώνουν πεζούς και άλλους οδηγούς.

Αυτή η νέα τεχνολογία της Toyota θα ενσωματωθεί στα νέα της μοντέλα που θα κάνουν το λανσάρισμά τους στην νέα χρονιά που μας έρχεται. 
Τα νέα φωτιστικά της Toyota με την τεχνολογία LED Array AHS (LED Array Adaptive High Beam System) διαθέτουν μία επιπλέον σειρά η οποία καλύπτει μεγαλύτερο εύρος και χάρη στην ανεξάρτητη λειτουργία κάθε στοιχείου αποδίδουν καλύτερα ακόμα και στον πιο σκοτεινό δρόμου που θα κινηθεί ο οδηγός. 
Πλήρης προσαρμογή
Το μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρουν τα νέας τεχνολογίας LED της Toyota είναι πως προσφέρουν μεγαλύτερη φωτεινότητα, αλλά και κατευθυνόμενη δέσμη που προσαρμόζεται ανάλογα την ταχύτητα του αυτοκίνητου. Η μεγάλη σκάλα είναι μονίμως αναμμένη, χωρίς να τυφλώνει τους διερχόμενους οδηγούς ή αυτόν που προπορεύεται. Επιπλέον οι προβολείς έχουν την δυνατότητα να στρίβουν ανάλογα με τη γωνία του τιμονιού, προσφέροντας έτσι καλύτερη ορατότητα στις στροφές. Τα φωτιστικά στοιχεία LED, έχουν τοποθετηθεί οριζόντια, ενώ η κλίση του καθενός μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά. Μέσα στην πόλη, η δέσμη εστιάζει χαμηλά και σε πιο πλατύ φάσμα, ενώ στον ανοικτό δρόμο πιο μακριά. Σε περίπτωση που εντοπιστεί πεζός ή άλλο όχημα, η γωνία της δέσμης αλλάζει αυτόματα. 
L.E.D. αυτά τα άγνωστα!
Τα αρχικά L.E.D. προέρχονται από τις λέξεις Light Emitting Diode (Δίοδος Εκπομπής Φωτός ή Φωτοδίοδος). Η αρχή λειτουργίας τους βασίζεται στην παραγωγή φωτός από μια επαφή P-N όταν αυτή διαρρέεται από ρεύμα. Τα υλικά διακρίνονται σε αγωγούς τα οποία και επιτρέπουν την διέλευση του ρεύματος, τους μονωτές (γενικά τα πλαστικά, το ξύλο) που δεν επιτρέπουν τη διέλευση του ρεύματος, και τους ημιαγωγούς οι οποίοι και επιτρέπουν υπό προϋποθέσεις τη διέλευση του ρεύματος.
Τα LED διατίθενται σε διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και χρώματα. Η κλασική εκδοχή είναι κυλινδρική και ημισφαιρική στο άκρο της, ενώ αποτελείται από το τσιπ, τον ανακλαστήρα (θετική επαφή, ανόδιο), το επιχρυσωμένο νήμα (αρνητική επαφή, καθόδιο) και το πολυμερές σώμα που συνδυάζει και συγκρατεί τα παραπάνω στοιχεία. Επιπλέον τα L.E.D. διακρίνονται και για την μεγάλη αντοχή στο χρόνο, μιας και η διάρκεια ζωής τους υπολογίζεται περίπου στις 100.000 ώρες. 

Η μεγάλη σκάλα είναι μονίμως αναμμένη, χωρίς να τυφλώνει τους διερχόμενους οδηγούς ή αυτόν που προπορεύεται

Η μεγάλη σκάλα είναι μονίμως αναμμένη, χωρίς να τυφλώνει τους διερχόμενους οδηγούς ή αυτόν που προπορεύεται

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
OPEL