Toyota bZ3: To σεντάν που θέλει να γίνει ο εφιάλτης της Tesla
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota bZ3: To σεντάν που θέλει να γίνει ο εφιάλτης της Tesla

1.991 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2022)

Η ηλεκτρική μπερλίνα της Toyota θα έρθει σύντομα στις αγορές και θέλει να βάλει τέλος στην κυριαρχία της Tesla, ιδιαίτερα στην Κίνα.

Επίκειται μάχη!

Η Toyota έχει ξεκαθαρίσει ξανά και ξανά ότι δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει άμεσα μια πλήρως ηλεκτρική οικογένεια αυτοκινήτων, ωστόσο, πρόθεσή της είναι να ανταποκριθεί στα θέλω των φίλων της. Προκειμένου να αντιμετωπίσει την ολοένα και θετικότερη πορεία της Tesla στην Κίνα και την Ευρώπη, οι Ιάπωνες είναι έτοιμοι να φέρουν στην αγορά το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό sedan τους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πάνω στην e-TNGA πλατφόρμα

Η ηλεκτρική μπερλίνα της Τoyota θα ονομάζεται bZ3 και οι πρώτες εικόνες του μοντέλου έχουν ήδη διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως το bZ3 θα βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA ενώ, σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις του, αυτές θα ορίζονται σε μήκος 4.724 χλστ., πλάτος 1.828 χλστ., και ύψος 1.473 χλστ. Στη βασική του έκδοση το bZ3 λέγεται πως διατίθεται με 16άρες ζάντες, ενώ η κορυφαία έκδοση θα εξοπλίζεται με 18άρες.

Ένα ηλεκτρικό μοτέρ έως 252 ίππους

Μιλώντας για την ισχύ του επερχόμενου ηλεκτρικού, τα κινεζικά μέσα υποστηρίζουν πως στη τοπική αγορά αρχικά θα εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα. Μάλιστα λέγεται πως ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι ρυθμισμένος με δύο διαφορετικές εκδόσεις ισχύος 185 και 252 ίππων, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
Audi