• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η νέα σειρά των επιτοίχιων ID. ταχυφορτιστών έρχεται σε τρεις εκδόσεις.

Σύμφωνα με τη φίρμα μπορεί να γεμίσει τη μπαταρία 58kWh του ID.3 σε περίπου έξι ώρες.

Τρεις νέοι ID. φορτιστές από τη VW

1.321 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/9/2019
 

Μετά τη μεγάλη αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτρικού ID.3 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Vοlkswagen εισάγει τη νέα γκάμα των οικιακών φορτιστών wallbox που θα είναι διαθέσιμοί για παραγγελίες από το τέλος Νοεμβρίου.


Η νέα σειρά των επιτοίχιων ID. ταχυφορτιστών έρχεται σε τρεις εκδόσεις, όλες προσφέροντας χωρητικότητα φόρτισης έως και 11 kW. Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν πέντε φορές ταχύτερος από αυτόν των συμβατικών και σύμφωνα με τη φίρμα μπορεί να γεμίσει τη μπαταρία 58kWh του ID.3 σε περίπου έξι ώρες.
 
Οι διαφορές μεταξύ των τριών επικεντρώνονται στις ψηφιακές λειτουργίες που προσφέρουν. Ο πιο οικονομικός φορτιστής (ID. Charger) διατίθεται για 399 ευρώ, ενώ ο αμέσως επόμενος (ID. Charger Connect) κοστίζει 599 ευρώ. Σε ότι αφορά τον δεύτερο μπορεί να συνδεθεί τόσο με το οικιακό δίκτυο, όσο και με ένα smartphone μέσω WLAN ή LAN και προαιρετικά μέσω LTE. Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη να παρακολουθεί τα δεδομένα χρήσης και φόρτισης, καθώς και να πραγματοποιεί απομακρυσμένη συντήρηση και τακτικές ενημερώσεις λογισμικού.
 
Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο φορτιστής  με την ονομασία ID. Charger Pro. Αυτός διαθέτει ενσωματωμένο ηλεκτρικό μετρητή που ενημερώνει για την ακριβή χρέωση ενώ στάνταρ είναι η τεχνολογία LTE. Η εταιρεία υποστηρίζει πως ο ηλεκτρικός μετρητής είναι πολύ βολικός, ειδικά για τους οδηγούς εταιρικών αυτοκινήτων και τους εργοδότες τους, ενώ κάνει λόγο πως τα έξοδα δεδομένων LTE για όλη τη διάρκεια ζωής του φορτιστή συμπεριλαμβάνονται στην τιμή, η οποία ορίζεται στα 849 ευρώ.

Tags: VOLKSWAGEN