Προκαλεί τον Elon Musk και την Τesla να ακολουθήσουν το παράδειγμα της.

Τρολάρει την Τesla η Hyundai

3.206 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2018)

Εντύπωση προκαλεί η τεραστίων διαστάσεων πινακίδα που τοποθέτησε η Hyundai στην Γενεύη για να διαφημίσει το ηλεκτρικό Κοna, προκαλώντας ταυτόχρονα και τον Elon Musk. Διαβάστε τι έγινε.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι κάθε χρόνο γεμάτη με νέα μοντέλα και concepts, με σκοπό το κοινό να ενημερωθεί για τα καινούρια προϊόντα των εταιρειών. Με αφορμή όμως την Γενεύη υπήρξαν και τα απαραίτητα «πειράγματα» ανάμεσα στις εταιρείες, όπως αυτό εδώ που έκανε η Hyundai στον Εlon Musk και την Τesla.

Συγκεκριμένα, η Hyundai με μια μεγάλη διαφημιστική πινακίδα, όπου παρουσιάζεται το ηλεκτρικό Kona, το πρώτο compact SUV που παίρνει ισχύ αποκλειστικά από ηλεκτρικά μοτέρ, προκαλεί τον Elon Musk και την Τesla να ακολουθήσουν το παράδειγμα της και να κατασκευάσουν και αυτοί κάποιο ηλεκτρικό SUV για να αναμετρηθεί με το Κοna.
 
Σε σχέση με το Kona με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η ηλεκτρική εκδοχή του Kona έχει δεχτεί μερικές αισθητικές αλλαγές προκειμένου να βελτιωθεί η αεροδυναμική του μοντέλου, καθώς χρειάζονται τις μικρότερες δυνατές αντιστάσεις από τον αέρα ούτως ώστε να αποκομίσουν την μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία.

Αρχικά, έχει αλλάξει «πρόσωπο» έχοντας πλήρως ανασχεδιασμένη μάσκα από την οποία λείπει εξ ολοκλήρου ο εξαγωνικός κυψελοειδής αεραγωγός, που έχει αντικατασταθεί από μια ενιαία επιφάνεια πάνω στην οποία εμφανίζονται εσοχές-αρμοί σε σχήμα σταυρού προσδίδοντας μια φουτουριστική νότα. Πέραν αυτού, το ηλεκτροκίνητο crossover εφοδιάζεται με νέες, αποκλειστικά κατασκευασμένες για αυτό ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως θα διατίθεται με 21 χρωματικούς συνδυασμούς και διχρωμία στην οροφή. 

Όσον αφορά στα σύνολα, υπάρχουν δύο επιλογές, οι οποίες διαχωρίζονται με βάση τη χωρητικότητα των μπαταριών και την αυτονομία τους σε χιλιόμετρα. Βασική επιλογή είναι εκείνη με τις μπαταρίες χωρητικότητας 39 kWh που αποδίδει ισχύ 135 ίππων και 395 Nm ροπής και δίνει αυτονομία 300 χλμ. στο Kona. Στο επόμενο σκαλοπάτι συναντούμε το ίδιο ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 204 ίππων με 395 Nm ροπής και μπαταρίες χωρητικότητας 64 kWh, με τη μάρκα να υπόσχεται αυτονομία που αγγίζει τα 470 χλμ. και 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δλ.

Θα απαντήσει άραγε η Tesla στην πρόκληση της Hyundai λανσάροντας το δικό της ηλεκτρικό SUV;
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center