Η Jaguar παρουσίασε την ανανεωμένη XF MY2017, ένα αυτοκίνητο του οποίου η σημαντικότερη αναβάθμιση, είναι η προσθήκη τετρακίνητης έκδοσης στη γκάμα του.

Το σύστημα 4κίνησης αρχικά στέλνει τη ροπή στον πίσω άξονα και όταν διαγνώσει απώλεια πρόσφυσης, αρχίζει να κινεί και τους εμπρόσθιους τροχούς.

Η Jaguar προσφέρει το σύστημα AWD αποκλειστικά με το δίλιτρο diesel κινητήρα των 180 ίππων. Μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ZF, η XF κάνει το 0-100 σε 8 δλ.

Τώρα και τετρακίνητη

5.205 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/1/2016

Σε μία σειρά αναβαθμίσεων προχώρησε η Jaguar στην ανανεωμένη XF, με τη σημαντικότερη να είναι η προσθήκη τετρακίνητης έκδοσης στη γκάμα της.

 
Η Jaguar παρουσίασε την ανανεωμένη XF MY2017, ένα αυτοκίνητο του οποίου η σημαντικότερη αναβάθμιση, είναι η προσθήκη τετρακίνητης έκδοσης στη γκάμα του. Σε μια κάπως παράδοξη κίνηση, η εταιρεία ένα χρόνο πριν που έκανε το λανσάρισμα της νέας XF, ανακοίνωνε ταυτόχρονα και τη μελλοντική αναβάθμισή της, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε και σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς, το οποίο προέρχεται από την F-type.

Συνεχίζοντας τις παράξενες επιλογές, η Jaguar προσφέρει το εν λόγω σύστημα AWD αποκλειστικά με το δίλιτρο diesel κινητήρα των 180 ίππων. Μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ZF, η XF επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα μέσα σε στα 8 δλ., ενώ έχει τελική ταχύτητα της τάξης των 219 χλμ./ώρα.

Το σύστημα 4κίνησης ζυγίζει σχεδόν 105 κιλά και λειτουργεί ως εξής: Αρχικά στέλνει τη ροπή στον πίσω άξονα και όταν διαγνώσει απώλεια πρόσφυσης, αρχίζει να κινεί και τους εμπρόσθιους τροχούς, εξασφαλίζοντας έτσι τη βέλτιστη ελκτική πρόσφυση του αυτοκινήτου.

Η αμέσως σημαντικότερη αναβάθμιση της ανανεωμένης XF είναι πως πλέον διευρύνεται η χρήση του συστήματος JCD, από τα μοντέλα με κινητήρα V6 που ήταν μέχρι τώρα, σε όλες τις εκδόσεις της γκάμας, η οποία περιλαμβάνει εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ισχύος 163 έως 380 ίππων. Το εν λόγω σύστημα ονομάζεται Jaguar Configurable Dynamics και παρέχει τη δυνατότητα στον οδηγό να ρυθμίσει την αμεσότητα του τιμονιού, την απόκριση του γκαζιού, την κλιμάκωση του κιβωτίου και τη σκληρότητα της ανάρτησης. 
 

Tags: JAGUAR XF