Το VW Ι.D hatch.

VW: Μη προσιτά τα μικρά ηλεκτρικά μοντέλα

2.215 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2019)

Απαισιόδοξος φάνηκε σε δηλώσεις του ο Hans Dieter Potsch, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG, σχετικά με το αν θα μπορέσουν τα μικρά ηλεκτρικά μοντέλα να γίνουν προσιτά, από οικονομικής άποψης, στο ευρύ κοινό. Διαβάστε τι αναφέρει.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εδώ και πολλά χρόνια είναι πολύ ακριβότερα σε σχέση με αυτά που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά στον αντίποδα, υπόσχονται στον καταναλωτή μικρότερο κόστος συντήρησης και χρήσης. Τα τελευταία χρόνια, η αυτονομία τους έχει αρχίσει να μεγαλώνει ενώ οι επιδόσεις τους είναι κατά κανόνα πολύ καλές.
 
Με το κόστος παραγωγής των ηλεκτρικών μπαταριών να μειώνεται διαρκώς, τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος πως οι τιμές θα γίνουν πολύ πιο ανταγωνιστικές . Ωστόσο, αυτή την άποψη δεν συμμερίζεται ο Hans Dieter Potsch, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG, αφού τόνισε πως στην περίπτωση των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η τιμή τους στις βασικές εκδόσεις θα παραμείνει αρκετά πιο υψηλή σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδόσεις βενζίνης.

Ο λόγος είναι ότι είναι πιο εύκολο για εξηλεκτριστούν τα μεγάλα και premium μοντέλα είτε αυτά είναι σεντάν ή SUV, αφού στην περίπτωση των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης, το κόστος κατασκευής πρέπει να μικρύνει πολύ περισσότερο για να γίνουν ανταγωνιστικά σε τιμή. Ο Hans Dieter Potsch είπε συγκεκριμένα: «Θέλουμε να κάνουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέσιμα στο ευρύ κοινό κάνοντας την τιμή τους προσιτή. Η τιμή που έχουν αυτή την στιγμή (στις εκδόσεις βενζίνης) δεν μπορεί να μείνει ίδια, εάν εξοπλιστούν με ηλεκτρικά μοτέρ. Αυτό σημαίνει πως οι τιμές των ηλεκτρικών μικρών μοντέλων θα είναι σημαντικά μεγαλύτερες».
 

Mercedes
moto