VW OnePod concept: To ταξί-robot που θα κατακτήσει τις πόλεις
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

VW OnePod concept: To ταξί-robot που θα κατακτήσει τις πόλεις

2.440 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2021)

Το OnePod concept της Volkswagen μας δίνει μια πρώτη καλή γεύση από το πως θα μοιάζουν τα ταξί ρομπότ που θα κατακτήσουν τις πόλεις στο μέλλον.

To νέο της concept με όνομα OnePod αποκάλυψε η Volkswagen με αφορμή την εκδήλωση DRIVE. Forum που διεξήχθη στο Bερολίνο. To ΟnePod δημιουργήθηκε στο Κέντρο Σχεδιασμού της Volkswagen στο Potsdam και δείχνει το όραμα της φίρμας για το μέλλον της αστικής κινητικότητας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με φουτουριστική σχεδίαση

Το όνομα One αντιπροσωπεύει  το μότο «One Solution for all», κάτι που δείχνει πως η Volkswagen θεωρεί πως το όχημα αυτό μπορεί να έχει πολλές χρήσεις. Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις εικόνες έχει σχεδιαστεί ως ένα robotaxi. Το Οne χαρακτηρίζεται από μια αεροδυναμική αλλά τετραγωνισμένη σχεδίαση με μεγάλες επιφάνειες από γυαλί, ενώ οι τροχοί του είναι καλυμμένοι. Οι μπάρες από φώτα LED μπροστά και πίσω χρησιμεύουν για να επικοινωνεί το όχημα με άλλους χρήστες του οδικού δικτύου, ενώ πίσω, υπάρχει μια βάση, πάνω στην οποία μπορούν οι επιβάτες να τοποθετούν τα ποδήλατά τους.

Πανέξυπνο το OnePod

Όταν το όχημα σταματά για να επιβιβαστούν ή να αποβιβαστούν οι επιβάτες, τότε αυτόματα μειώνεται η απόστασή του από το έδαφος, ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν εύκολα οι γονείς με καροτσάκια και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η κάμερα που βρίσκεται στην οροφή αναγνωρίζει τους επιβάτες και ανοίγει τις πόρτες αυτόματα, όταν αυτοί βρίσκονται κοντά.

Ευρύχωρη και μίνιμαλ καμπίνα

Η καμπίνα είναι ευρύχωρη, προσφέρει ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση και μπορεί εύκολα να μεταφέρει έως και τέσσερις επιβάτες. Τα μπουτόν για τον έλεγχο του οχήματος βρίσκονται δίπλα στα καθίσματα ενώ υπάρχουν επίσης μεγάλες οθόνες που προσφέρουν στους επιβάτες άμεση πληροφόρηση για την διαδρομή.

Το πρωτότυπο OnePod θα βρίσκεται σε έκθεση "Go.City – The Future of Urban Mobility" στο Βερολίνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
OPEL