Τις υπηρεσίες του στην καταπολέμηση του εγκλήματος θα προσφέρει ένα ειδικά διαμορφωμένο βαν-κλούβα της Volkswagen.

Η κλούβα έχει ως βάση το Transporter.

Το όχημα βρίσκεται πλέον στη διάθεση της βρετανικής αστυνομίας.

Η νέα κλούβα της VW διαθέτει στο πίσω μέρος ένα κελί το οποίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι δύο κρατουμένους.

Για τους συνοδούς αστυνομικούς έχει προβλεφθεί ένας ξεχωριστός χώρος με δύο θέσεις.

VW Transporter εν ονόματι του νόμου

3.534 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2019)

Τις υπηρεσίες του στην καταπολέμηση του εγκλήματος θα προσφέρει ένα ειδικά διαμορφωμένο βαν-κλούβα της Volkswagen, το οποίο βρίσκεται πλέον στη διάθεση της βρετανικής αστυνομίας και αποτελεί το τελευταίο δημιούργημα του τμήματος επαγγελματικών οχημάτων της μάρκας.

Έχοντας ως βάση το Transporter, η νέα κλούβα της VW  διαθέτει στο πίσω μέρος ένα κελί το οποίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι δύο κρατουμένους. Για τους συνοδούς αστυνομικούς έχει προβλεφθεί ένας ξεχωριστός χώρος με δύο θέσεις, ενώ όπως είναι φυσικό τροποποιήσεις έχουν δεχτεί και οι χειρολαβές των θυρών στο πίσω μέρος για να μην μπορούν να ανοιχτούν από μέσα.
 
Εκτός από την απαραίτητη διαμόρφωση του εσωτερικού, το βαν διαθέτει πλέον μία πλήρη αστυνομική περιβολή, ένα σύγχρονο φάρο, αλλά και μια σειρήνα ισχύος 100 watt. Σύμφωνα με την εταιρεία υπεύθυνος για την κίνηση της κλούβας είναι ένας εργοστασιακός 2,0 λίτρων πετρελαιοκινητήρας της VW, που προσφέρει 150 ίππους αλλά και ισορροπία μεταξύ της απόδοσης και της οικονομίας καυσίμου.
 
Τέλος αξίζει αν σημειωθεί πως το αστυνομικό Transporter έχει ήδη πραγματοποιήσει το δημόσιο ντεμπούτο του στην Έκθεση Fleet Emergency NAPFM την περασμένη εβδομάδα, μαζί με ακόμα δύο ακόμα ειδικά διαμορφωμένα αστυνομικά οχήματα, ένα Crafter και ένα Caddy.

Hyundai
4green