WRC: Θρίαμβος του Tanak στο Ράλλυ Φινλανδίας
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

WRC: Θρίαμβος του Tanak στο Ράλλυ Φινλανδίας

4.353 Επισκέψεις στο άρθρο (7/8/2022)

Ο Ott Tanak με Hyundai i20 N άντεξε στην πίεση του Rovanpera μέχρι το τέλος και πανηγύρισε το 3ο Ράλλυ Φινλανδίας της καριέρας του. Σημαντικό βήμα για τον παγκόσμιο τίτλο έκανε ο πιτσιρικάς Rovanpera, με 2 GR Yaris να παίρνουν 2η και 3η θέση.

Θρίαμβος Tanak, πιο κοντά στο πρωτάθλημα ο Rovanpera

Ο Ott Tanak ήταν ο μεγάλος νικητής του Ράλλυ Φινλανδίας, διατηρώντας την πρώτη θέση από την δεύτερη ειδική την Παρασκευή έως και το τέλος, πανηγυρίζοντας την 2η φετινή του νίκη. Ο Εσθονός ήταν ιδιαίτερα συγκεντρωμένος καθ’ολη τη διάρκεια του 4ημέρου και τελικά άντεξε την στενή πίεση του Kalle Rovanpera με Toyota GR Yaris Rally1 HYBRID.

Ο Φινλανδός τερμάτισε στη δεύτερη θέση με διαφορά 6,8 δλ. μετά από έναν ιδιαίτερα καλό αγώνα, ενώ έκανε και τον καλύτερο χρόνο στην power stage, παίρνοντας 5 έξτρα βαθμούς για τη βαθμολογία του παγκόσμιου πρωταθλήματος, στην οποία παραμένει πρώτος με διαφορά ασφαλείας 94 βαθμών από τον δεύτερο Tanak.

Τρίτος τερμάτισε ο Esapekka Lappi, επίσης με Toyota GR Yaris, διατηρώντας την θέση του Σαββάτου παρά την τριπλή τούμπα που είχε στην προτελευταία ειδική. Όπως οι πρώτες 3, έτσι και οι υπόλοιπες θέσεις μέχρι την 7η έμειναν αμετάβλητες σε σχέση με το Σάββατο, με τους Evans, Neuville, Katsuta και Greensmith θα καταλαμβάνουν τις θέσεις 4-5-6 και 7 αντίστοιχα.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Hyundai στη Φινλανδία και η τρίτη του Ott Tanak (2018 & 2019 που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα). Επόμενος αγώνας στις 18-21 Αυγούστου στις ασφάλτινες ειδικές του Βέλγιου.


Η τελική κατάταξη του Ράλλυ Φινλανδίας.

Η τελική κατάταξη του Ράλλυ Φινλανδίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto