Μπορεί η Apple να είναι χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη εταιρεία αυτή την στιγμή πάνω στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και να βρίσκεται σε συζητήσεις για να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό, ωστόσο υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έχουν παρόμοια πλάνα.
Ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Apple, η Xiaomi, θέλει να λανσάρει το δικό της αυτοκίνητο το 2024 και για αυτό προχωρά σε μια σειρά από επενδύσεις για να το καταφέρει.
Ανοίγουν 30.000 καταστήματα
Η ανάπτυξη του αυτοκινήτου βρίσκεται αυτή την στιγμή στο επίκεντρο, όμως η Xiaomi γνωρίζει πως για να το αγοράσουν οι καταναλωτές, πρέπει να υπάρχει ένας χώρος που να μπορούν να επισκεφτούν για να το δουν από κοντά. Αυτός είναι λόγος που η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα ανοίξει 30.000 καταστήματα, με κινέζικα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως πολλά από αυτά θα είναι σχεδιασμένα σαν κανονικές αντιπροσωπείες.
Το σχέδιο αφορά την Κίνα σε πρώτη φάση, πιθανή η επέκταση
Η Xiaomi θέλει να δημιουργήσει χώρους, με έκταση τουλάχιστον 600τμ για τον καθένα, που θα επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να δοκιμάσει τα smartphone, τα τάμπλετ και να μπει μέσα στα αυτοκίνητά της. Το σχέδιο αφορά την Κίνα σε αυτή την φάση, ωστόσο, επειδή η Apple φέρεται να στοχεύει να προσφέρει το δικό της αυτοκίνητο σε όλες τις αγορές του πλανήτη, δεν θα μας προξενήσει εάν η Xiaomi αποφασίσει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο μέσα στα επόμενα χρόνια.
Μετά την Apple, μπαίνει και η Χiaomi στα αυτοκίνητα - Το πρώτο Xiaomi car έρχεται το 2024 - Το σχέδιο αφορά την Κίνα σε πρώτη φάση, πιθανή η επέκταση σε Ευρώπη Η Xiaomi παράγει value for money και αξιόπιστα κινητά. Εσείς θα αγοράζετε όμως από την Xiaomi ένα αυτοκίνητο; Θα την εμπιστευόσασταν;