Xiaomi: Δημιούργησε ειδικό τμήμα για την κατασκευή ηλεκτρικών

2.207 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2021)

Η πασίγνωστη εταιρεία κατασκευής smartphone έκανε το πρώτο καθοριστικό βήμα πάνω στην κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την δημιουργία ενός ειδικού τμήματος στο οποίο θα απασχολούνται συνολικά 300 άτομα.

Η πασίγνωστη εταιρεία κατασκευής smartphone Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα πως δημιουργεί ένα τμήμα που θα ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η εταιρεία έκανε γνωστό συγκεκριμένα πως το τμήμα αυτό έχει μπει σε μια «φάση ουσιαστικής ανάπτυξης». Θυμίζουμε πως τον περασμένο Μάρτιο, η εταιρεία με έδρα το Πεκίνο είχε ανακοινώσει τα πλάνα της να μπει στο χώρο της αυτοκίνησης και να επενδύσει 10 δις δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Το όνομα της
Το όνομα της θυγατρικής είναι Xiaomi EV και, όπως αναφέρει η ανακοίνωση έχει κεφάλαια αξίας 1,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το τμήμα απασχολεί αυτή την στιγμή 300 εργαζομένους και βρίσκεται υπό την πλήρη καθοδήγηση του ιδρυτή και CEO της Xiaomi, κ. Lei Jun. H φίρμα αναφέρει πως η ομάδα της έχει «Πραγματοποιήσει τεράστια έρευνα» τους τελευταίους πέντε μήνες, ωστόσο λέγεται πως είναι αρκετά μακριά από το να παρουσιάσει ένα νέο αυτοκίνητο.

Κινήσεις και στην αυτόνομη οδήγηση
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Xiaomi ανακοίνωσε ότι απέκτησε την εταιρεία αυτόνομης οδήγησης Deepmotion για περίπου 77,37 εκατομμύρια δολάρια για να «ενισχύσει την τεχνολογική ανταγωνιστικότητα» της επιχείρησής της με ηλεκτρικά οχήματα.

Οι πρώτοι ανταγωνιστές
Η Xiaomi, γνωστή για τα smartphone που κατασκευάζει αλλά και για άλλες συσκευές, εισέρχεται σε έναν πολύ ανταγωνιστικό χώρο, αρχικά στην Κίνα, όπου αυτή την στιγμή δραστηριοποιούνται και άλλες κινεζικές εταιρείες όπως η Nio, η Xpeng και η BYD. Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
KIA