3 φωτογραφίες »

«Χόρεψε» στον πάγο της λίμνης Βαϊκάλης η Urus

2.745 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2021)

H Lamborghini Urus άφησε την άσφαλτο και πάτησε τον πάγο της βαθύτερης λίμνης του κόσμου που είναι γνωστή επίσης ως το «Μπλε Μάτι της Σιβηρίας». Διαβάστε ποια ρεκόρ κατάφερε να σπάσει η Urus.


Tις αντοχές της στο κρύο και τις δυνατότητές της πάνω στον πάγο και το χιόνι απέδειξε η Lamborghini Urus καταφέρνοντας να σημειώσει ρεκόρ ταχύτητας στην λίμνη Βαϊκάλη της Ρωσίας. Η Βαϊκάλη είναι η βαθύτερη λίμνη στον κόσμο και η λίμνη με τον μεγαλύτερο όγκο γλυκού νερού. Περιέχει πάνω από ένα πέμπτο του γλυκού νερού παγκοσμίως και περισσότερο από 90% του γλυκού νερού της Ρωσίας.

Το ρεκόρ σημειώθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα «Days of Speed» που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 10 και 13 Μαρτίου. Το Super SUV κατάφερε να αναπτύξει ταχύτητα έως 298 χλμ./ώρα, μόλις 4 χλμ./ώρα λιγότερα από την μέγιστη τελική ταχύτητα που κατάφερε να φτάσει κατά την διάρκεια των δοκιμών που είχαν γίνει πριν το αγώνα.

Πίσω από το τιμόνι της Urus βρέθηκε ο Andrey Leontyev, πολυνίκης και κάτοχος πολλών ρεκόρ στους αγώνες «Days of Speed». H Urus ήταν σε θέση επίσης να κάνει ρεκόρ μέσης ωριαίας ταχύτητας σε απόσταση ενός χιλιομέτρου ξεκινώντας από στάση με 114 χλμ./ώρα. Η Lamborghini ισχυρίζεται πως όλα τα δεδομένα έχουν καταγραφεί από ανθρώπους της FIA και της RAF (Russian Automobile Federation) και πως οι αναλυτικές πληροφορίες για τα κατορθώματα του μοντέλου θα αποκαλυφθούν τον Απρίλιο.

«Αυτή η ακραία πρόκληση απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η Urus προσφέρει επιδόσεις που αρμόζει σε μια Lamborghini όσον αφορά την επιτάχυνση και την τελική ταχύτητα καθώς και το χειρισμό, είτε πρόκειται για αυτοκινητόδρομο, κάποια εκτός δρόμου διαδρομή ή ακόμα και στον πάγο», δήλωσε ο επικεφαλής της φίρμας στην Ανατολική Ευρώπη, κ. Konstantin Sychev.

Στην άσφαλτο, η Urus είναι ικανή να επιταχύνει από στάση έως τα 100χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα, στα 200 χλμ./ώρα σε 12,8 δευτερόλεπτα, με μέγιστη τελική ταχύτητα 305 χλμ./ώρα. Στο μηχανοστάσιο έχει έναν twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων που παράγει 650 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και 850 Nm ροπής στις 2.250 σ.α.λ..
 

Mercedes
OPEL