Χρειάζονται 4 μήνες για να φτιάξουν την καμπίνα μιας Bugatti Centodieci
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Χρειάζονται 4 μήνες για να φτιάξουν την καμπίνα μιας Bugatti Centodieci

2.589 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2022)

Χρονικό διάστημα 16 εβδομάδων χρειάζεται η Bugatti για να συναρμολογήσει και να παραδώσει στην εντέλεια το εσωτερικό μιας Centodieci.

Φροντίζουν να είναι όλα άψογα

Αν και η περιορισμένης παραγωγής Bugatti Centodieci βασίζεται πάνω στην Chiron, η γαλλική εταιρεία προσπάθησε να σχεδιάσει με τέτοιο τρόπο την καμπίνα της που να την κάνει να μοιάζει με την θρυλική EB 110 Supers Sport αλλά και να της δώσει πολλά ρετρό στοιχεία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

5 μέρες μόνο για τα προσκέφαλα, 16 εβδομάδες για όλη την καμπίνα

Το πρώτο πράγμα που κάνει την Centodieci να ξεχωρίζει από την Chiron είναι τα καθίσματα, τα οποία είναι τυλιγμένα σε ξεχωριστό δέρμα που έχει μοτίβο παρόμοιο με το κάλυμμα στο τούνελ του κιβωτίου της EB 110. Τα προσκέφαλα εξοπλίζονται επίσης με EB εμβλήματα, ωστόσο οι πελάτες μπορούν να βάλουν το δικό τους σχέδιο στη θέση αυτή εάν το επιθυμούν. Οι εργάτες της Bugatti χρειάζονται συνολικά 5 μέρες για να τοποθετήσουν τα προσκέφαλα, να κόψουν το δέρμα που χρειάζονται, θα βάλουν το κάθισμα και να κάνουν τον απαραίτητο προιοντικό έλεγχο. Συνολικά, για να ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση της καμπίνας και να παραδοθεί σε άψογη κατάσταση, η εταιρεία αναφέρει πως χρειάζεται 16 ολόκληρες εβδομάδες.

«Τα νέα οχήματα όπως η Centodieci είναι μια μεγάλη πρόκληση, καθώς, ακόμη και με μικρή παραγωγή, θέλουμε να έχουμε τα ίδια πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας» αναφέρει ο Dirk Buhre . «Οι πελάτες μας περιμένουν ένα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας και αποκλειστικό εσωτερικό. Απευθυνόμαστε σε όλες τις αισθήσεις – σχέδιο, εμφάνιση, αίσθηση, ακουστική, ακόμα και την όσφρηση. Οι λάτρεις της Bugatti θα δουν αμέσως τις ομοιότητες μεταξύ της EB 110 και της Centodieci» συμπλήρωσε.

Κοστίζει 8 εκατ. ευρώ το ένα και αποδίδει 1.600 άλογα

Το hypercar έχει τιμή περί τα 8 εκατομμύρια ευρώ με την παραγωγή να περιορίζεται σε μόλις 10 αυτοκίνητα τα οποία έχουν προπωληθεί από την πρώτη μέρα! Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός W16 8,0 λίτρων κινητήρας της Chiron, βελτιωμένος στους 1.600 ίππους (+100 PS) με τρομακτικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 2.4 δευτερόλεπτα, 0-200 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα), με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 380 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη)!

Φροντίζουν να είναι όλα άψογα!
- 5 μέρες μόνο για τα προσκέφαλα, 16 εβδομάδες για όλη την καμπίνα
- Μια Centodieci κοστίζει 8 εκατ. ευρώ
- Αποδίδει 1.600 άλογα, 0-100 σε 2,4 δλ.
Tόσος χρόνος μόνο για την καμπίνα μιας Centodieci; Μήπως το παρακάνουν;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto