Πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης φιλοδοξεί να γίνει ο όμιλος Volkswagen.

Υβριδική Skoda Fabia

3.097 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2017)

Μεγάλη πιθανότητα να είναι υβριδική υπάρχει για την επόμενη έκδοση της Fabia, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Volkwagen, στον οποίο ανήκει η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία, σκοπεύει να γίνει πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, εισάγοντας 30 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025.

 Πριν από αυτό όμως, θα προηγηθούν υβριδικά μοντέλα, τα οποία θα συνδυάζουν τον ηλεκτρισμό με την βενζίνη και θα κυκλοφορήσουν από διάφορες μάρκες που ανήκουν στον όμιλο.  
Μάλιστα σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, αυτά τα μοντέλα θα αποτελέσουν «μία κομβικής σημασίας γέφυρα στην πορεία προς τον στόχο που είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός». «Δεν κάνουμε απλά μια επιλογή και περιμένουμε από τους πελάτες να μετακινηθούν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έτσι απλά. Είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει δεκαετίες, και πρέπει να βοηθήσουμε στην μετάβαση βήμα- βήμα, δείχνοντας στον κόσμο ποιες είναι οι δυνατότητες και τα προτερήματα της ηλεκτροκίνησης» πρόσθεσαν.   

Για να προωθήσει τις ηλεκτρικές του τεχνολογίες, ο όμιλος Volkswagen θα στηριχθεί στις εκδόσεις CUPRA της SEAT και σε μοντέλα όπως η Fabia της Skoda. Η δεύτερη θεωρείται πολύ πιθανό να είναι εκείνη που θα κάνει το πρώτο βήμα.

Επιπλέον, ο CEO της Skoda Bernhard Meier, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην νέα Fabia λέγοντας: «Η νέα γενιά της Fabia πρέπει να είναι διαφορετική, πρέπει να κοιτάξουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν λίγο διαφορετικά. Εάν αυτό σημαίνει ότι θα πάμε σε ηλεκτρική ενέργεια; Είναι μια πολύ πιθανή επιλογή, ναι».

Mercedes
skoda