Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για το ποιες είναι οι μάρκες που έχουν μπει στο στόχαστρο του Diess.

Υπό εξέταση όλες οι εταιρείες του VW Group

2.767 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2018)

Σύμφωνα με το Reuters, o νέος CEO του VW Group θα εξετάσει το μέλλον όλων των εταιρειών που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του ομίλου και αν δεν μείνει ικανοποιημένος, μπορεί ακόμα και να εξετάσει την πώληση τους.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες μάρκες βρίσκονται μέσα στο VW Group; Εκτός φυσικά από την Volkswagen και τις πασίγνωστές Audi, Skoda, SEAT και Porsche, υπάρχουν και πολλές άλλες εταιρείες όπως η Bentley, η Bugatti και η Lamborghini ενώ ο γερμανικός κολοσσός  έχει ακόμα στις τάξεις του και την Ducati, την Scania, την ΜΑΝ και όλα τα επαγγελματικά αυτοκίνητα της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Reuters, ένας από τους στόχους του νέου CEO του Group, κ. Herbert Diess είναι να γίνει o γερμανικός όμιλος πιο ευέλικτος και να γίνει μια σημαντική αναδιάρθρωση των λειτουργιών του με σκοπό να μείνουν στο Group μόνο οι κερδοφόρες μάρκες.
 
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για το ποιες είναι οι μάρκες που έχουν μπει στο στόχαστρο του Diess, πάντως πηγές από το στρατόπεδο της μάρκας αναφέρουν ότι δεν πρέπει να αναμένουμε να πουληθεί κάποια από τις γνωστές στο ευρύ κοινό μάρκες. Αλλωστε, η SEAT που σύμφωνα με τους Γερμανούς, ήταν επί χρόνια προβληματική, πλέον είναι αρκετά κερδοφόρα, η Skoda αποτελεί το «κρυφό χαρτί» του Group ενώ οι πιο πολυτελείς μάρκες εμφανίζουν σταθερά κέρδη.

Μία από τις εταιρείες που αναμένεται να βγουν προς πώληση είναι η Ducati που σχεδόν πουλήθηκε πέρυσι για 1,5 δις ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να γίνουν γνωστές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εσείς τι λέτε; Ποια εταιρεία θα μπορούσε να αποχωρίσει από το VW Group;
 

NEO TRAFIC
skoda