Hyundai Bayon Vs MG ZS: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

34.114 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2024)
Crossover πόλης ελέω διαστάσεων (10,4 μέτρα κύκλος στροφής), το Hyundai Bayon χαρακτηρίζεται από άνετο και ευκολοδήγητο προφίλ.
2 Φωτογραφίες »

Crossover πόλης ελέω διαστάσεων (10,4 μέτρα κύκλος στροφής), το Hyundai Bayon χαρακτηρίζεται από άνετο και ευκολοδήγητο προφίλ.

Hyundai Bayon Vs MG ZS: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Οδική συμπεριφορά: Με επίκεντρο την άνεση

Hyundai Bayon και MG ZS είναι δύο μοντέλα που η οδική τους συμπεριφορά είναι προσανατολισμένη στην άνεση με μια μικρή διαφοροποίηση μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, το MG ZS έχει λίγο πιο μαλακή ανάρτηση το Bayon είναι λίγο πιο σφικτό και έχει ένα πιο στιβαρό πάτημα. Από εκεί και πέρα έχει μία πλήρη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης, που εκτός της ασφάλειας θα διευκολύνουν τον οδηγό και σε ένα ταξίδι, για να μείνει στη λωρίδα του. Γενικότερα, τώρα, το Bayon ξεχωρίζει για την ήσυχη κύλισή του, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει ευκολία στον χειρισμό του και ευελιξία στην καθημερινότητα (πολύ μικρός κύκλος στροφής στα 10,4 μέτρα). Σε σχέση με το MG ZS θα σταθούμε επίσης στις μετρήσεις φρένων. Από τα 100 χλμ./ώρα, το Bayon «κοκκαλώνει» 3 μέτρα πιο νωρίς, στα 38,6 μ. (επίδοση που είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας).
 
Οδηγώντας το MG ZS, από την άλλη πλευρά, έχει όπως είπαμε μία πιο οικογενειακή προσέγγιση. Σχετικά άνετο και σταθερό, βασίζεται σε basic ρυθμίσεις στο τιμόνι και στις αναρτήσεις. Βασικός στόχος του μοντέλου, εξάλλου, είναι η αποτελεσματικότητα. Ο οδηγός θα καθίσει σωστά, ενώ παρά την απουσία τηλεσκοπικής ρύθμισης του τιμονιού δε θα δυσκολευτεί να βρει τη σωστή θέση οδήγησης. Θα θέλαμε κάποιο drive mode οδήγησης, ενώ σημαντικός αστερίσκος σε όλα τα παραπάνω είναι η κατηγορία του ελαστικού της δοκιμής (All Season Maxxis Bravo HP) που αναπόφευκτα επηρεάζει την οδική συμπεριφορά του.

Μάρκα/Μοντέλο Hyundai Bayon MG ZS
Εγγύηση (χρόνια) 5 7
Έκδοση εξοπλισμού EXCLUSIVE EXCLUSIVE
Τιμή    
Αξιολογήσεις AutoΤρίτη
Κατανάλωση-ρύποι 8 6
Ενεργητική Ασφάλεια-Φρένα 8 8
Παθητική Ασφάλεια 9 8
Value For Money 8 10
Αξιοπιστία- Συχνότητα βλαβών 9 10
Κινητήρας-επιδόσεις 8 6
Εικόνα-Ποιότητα-Τεχνολογία 8 8
Ανεση-Χώροι-Πρακτικότητα 8 10
Μεταπωλητική Αξία 8 7
Τελική Βαθμολογία 165 159
Οδική Συμπεριφορά 9 8
Αισθηση πολυτέλειας 60% 65%

Σελίδα 2Super Συγκριτικό: Hyundai Bayon Vs MG ZS
Σελίδα 3Hyundai Bayon Vs MG ZS: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα Hyundai Bayon και MG ZS
Σελίδα 5Συγκριτικό Hyundai Bayon Vs MG ZS: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
Mercedes
skoda