6 φωτογραφίες »

Μια BMW Σειρά 3 άρπαξε φωτιά στην Εύβοια στις 22 Μαΐου 2021.

Τι λέτε για την 5η BMW που πιάνει φωτιά;

103.679 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2021)

Προβληματίζομαι και θέλω την γνώμη σας, καθώς: Συνεχίζονται οι φωτιές σε BMW. Είναι η πέμπτη  BMW που παίρνει φωτιά, τα τελευταία δύο χρόνια.

Η BMW Hellas «συμβούλευσε τον ιδιοκτήτη να πάει το καμένο αυτοκίνητο σε αυτούς, για να το στείλουν Γερμανία, να εξεταστεί και ΑΝ διαπιστωθεί κάποιο ελάττωμα της BMW του να τον αποζημιώσουν».

Το βαυαρικό sedan καταστράφηκε ολοσχερώς, ωστόσο, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κάποιος από την τετραμελή οικογένεια σοβαρά (ένα ανδρόγυνο με 2 ανήλικα παιδιά).

Το βαυαρικό sedan καταστράφηκε ολοσχερώς, ωστόσο, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κάποιος από την τετραμελή οικογένεια σοβαρά (ένα ανδρόγυνο με 2 ανήλικα παιδιά).

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δηλαδή... πιάσε το αυγό και κούρευτο!
Και όμως. Έχει παραδεχτεί το πρόβλημα η BMW από το 2018.
Τι διάολο; Έπεσε η αξία της ζωής σε δεύτερη μοίρα στην BMW; Και πώς να αντιδράσει κανείς;

Αυτή τη φορά, μια BMW Σειρά 3 (316i μοντέλο του 2008) καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο της στις 22 Μαΐου 2021 στην Εύβοια. Σύμφωνα με την μαρτυρία του οδηγού, το αυτοκίνητο εμφάνισε σταδιακή απώλεια ισχύος και δεν ανταποκρινόταν στο πεντάλ του γκαζιού, δηλαδή δεν «τράβαγε», ενώ ακόμα και με την 2η σχέση στο κιβώτιο δεν μπορούσε να ανεβάσει πάνω από 3.500 σ.α.λ.. Αμεσα, αφότου το ακινητοποίησε, είδε λευκό καπνό να βγαίνει από το καπό και έβγαλε έξω τη γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά του τρέχοντας μακριά από το βαυαρικό sedan. Λίγες στιγμές μετά ο καπνός έγινε μαύρος και η BMW 316i παραδόθηκε στις φλόγες. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, καθώς βρισκόντουσαν σε μέρος με πυκνή βλάστηση, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο την περιόρισαν και κάηκαν μόνο περί τα 20 τετραγωνικά μέτρα πέριξ του αυτοκινήτου.
Δείτε την επιστολή που έστειλε ο ιδιοκτήτης στην BMW
Αυτό ήταν το πέμπτο κρούσμα στην χώρα μας μετά την 316i που κάηκε στην Αττική Οδό και θυμίζει εν πολλοίς το τελευταίο συμβάν, την πυρκαγιά που ξέσπασε ξαφνικά σε μία diesel BMW X1 στην Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι, την 320 Coupe που παραδόθηκε στις φλόγες στην Θεσσαλονίκη, αλλά και την BMW Σειρά 1 (116d) που καταστράφηκε στην Αττική Οδό.
 

Τα δεδομένα «με μια ματιά»

  1. Η BMW έχει ανακοινώσει ότι μετά από ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε το ενδεχόμενο διαρροής του ψυκτικού υγρού, στο σύστημα ανακύκλωσης των καυσαερίων, με αποτέλεσμα να προκληθούν σπίθες και σε ακραίες περιπτώσεις να προκληθεί πυρκαγιά λόγω των μεγάλων θερμοκρασιών, που αναπτύσσονται στο σημείο. 
  2. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το πρόβλημα αφορά 1,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα της μάρκας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Για τα 328 χιλιάδες από αυτά, που έχουν πουληθεί στη Γερμανία, έχει γίνει και ανάκληση, που αφορά τα μοντέλα που κατασκευάστηκαν από το 2010 μέχρι το 2017 για να επισκευαστούν. Για την Ελλάδα από όσο ξέρουμε δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο. 
  3. Τον Αύγουστο του 2018, στην Κορέα πήραν φωτιά 30 BMW και ξεκίνησε να ξεδιπλώνεται η όλη ιστορία που αφορά τελικά 1,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα της μάρκας BMW.
 

Κλικάρετε σε μία από τις παρακάτω εικόνες & διαβάστε:

 


Μία ακόμη BMW 116d που άρπαξε φωτιά στην Ελλάδα


Κι άλλο κρούσμα φωτιάς σε BMW στην Ελλάδα (+video)


Diesel η BMW X1 που κάηκε στην Ελλάδα (+video)


BMW Σειρά 3 Coupe κάηκε στην Θεσ/νίκη (+video)

Τι θα γίνει τελικά με τις BMW που παίρνουν φωτιά;

BMW τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό

Κίνδυνος φωτιάς για χιλιάδες BMW στην Ευρώπη

Τέταρτη BMW πιάνει φωτιά στην Ελλάδα!

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto