Στην εικόνα βλέπετε το τρέχον μοντέλο.

`Αλλο μοντέλο η νέα γενιά του Rapid

3.796 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2018)

Η Skoda έδωσε στο Rapid μία διακριτική ανανέωση πριν από περίπου ένα χρόνο, ωστόσο όπως φαίνεται έχει ήδη καταστρώσει τα πλάνα της για την επόμενη γενιά του μοντέλου, μέρος των οποίων είναι και η αλλαγή του ονόματος και όχι μόνο!

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται δηλώσεις του υπεύθυνου πωλήσεων και εμπορίου της εταιρείας, Alain Favey, η επόμενη γενιά του Rapid θα έχει διαφορετικό όνομα αλλά και διαφορετική προσέγγιση στην κατασκευή του καθώς θα μπει στις αγορές προκειμένου να μπει απέναντι από το Volkswagen Golf.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τον Favey, η νέα γενιά του Rapid, εκτός από άλλη ονομασία θα έχει και ένα «εντελώς νέο στυλ». Μάλιστα μέσω αυτής της κίνησης η φίρμα θέλει να διαφοροποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το εν λόγω μοντέλο από το κορυφαίο σε πωλήσεις, Octavia και έτσι μοιραία η έκδοση Fastback θα κοπέι από τη γραμμή παραγωγής με το Rapid Spaceback να παραμένει.
Όντας βασισμένο στην πλατφόρμα MQB A0 ο αντικαταστάτης του Rapid θα διαθέτει το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών «state-of-the-ar» που αναπτύσσει η εταιρεία, ενώ σχετικά με τα μηχανικά σύνολα το μοντέλο θα μοιραστεί τους ίδιους κινητήρες με την επόμενη γενιά της Fabia και συγκεκριμένα τις μονάδες βενζίνης TSI 1,0 και 1,5 λίτρων, ενώ πιθανών είναι να υπάρξουν και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις.
 
Το νέο μοντέλο έχει προγραμματιστεί να φτάσει κάποια στιγμή το επόμενο έτος και η Skoda αναμένει να διπλασιάσει άμεσα τις ετήσιες πωλήσεις σε σύγκριση με το τρέχον Rapid.

Mercedes
moto