Ποιο είναι το χειρότερο και το καλύτερο SUV του ομίλου Stellantis;
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ποιο είναι το χειρότερο και το καλύτερο SUV του ομίλου Stellantis;

Όλα τα μυστικά: Το χειρότερο από τα 7 «γαλλικά» μικρά SUV

46.013 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2022)

Το Test Center του AutoΤρίτη κατατάσσει τα 7 μικρά SUV του ομίλου Stellantis από το καλύτερο ως το χειρότερο στους τομείς της ασφάλειας, της κατανάλωσης και των χώρων, βάσει των μετρήσεών μας.

Συγκρίνουμε 7 «γαλλικά» μικρά SUV

Ανοίγουμε και πάλι τα κιτάπια μας και συγκρίνουμε τα 7 μικρά SUV του ομίλου Stellantis. Έχει πάντα ενδιαφέρον να συγκρίνεις μοντέλα που ανήκουν στον ίδιο όμιλο. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Stellantis δημιουργήθηκε από την ένωση του PSA Group (Peugeot-Citroen-Opel-DS) με την FCA (Fiat-Alfa Romeo-Jeep) και κάτω από τη σκεπή της, αυτή τη στιγμή θα συναντήσουμε τα Citroen C3 Aircross, DS 3 Crossback, Fiat 500X, Jeep Renegade, Opel Crossland, Opel Mokka και Peugeot 2008. Πάμε λοιπόν να δούμε τι ξεχωρίσαμε από τις μετρήσεις μας.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το μοναδικό mild hybrid, το Renegade, είναι το καλύτερο σε κατανάλωση

Ξεκινώντας με τον σημαντικότερο για πολλούς τομέα, αυτόν της κατανάλωσης, το πιο οικονομικό overall αποδεικνύεται το Jeep Renegade, χάρη στις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές που πετυχαίνει εντός πόλης, όντας κατά 2,0 λτ./100 χλμ. πιο οικονομικό από το δεύτερο Crossland. Ο λόγος είναι το ήπια υβριδικό σύστημα που φέρει σε συνδυασμό με τον 1.500άρη βενζινοκινητήρα των 130 ίππων, το οποίο βοηθάει πολύ στις χαμηλές ταχύτητες. Από την άλλη πάντως, στο ταξίδι το Citroen C3 Aircross με τον 1.200άρη PureTech είναι το πιο οικονομικό, εκμεταλλευόμενο το μακριάς κλιμάκωσης κιβώτιό του.
 

Εντυπωσιακό σε χώρους το 2008

Περνώντας στα ενδότερα των μικρών SUV και τους προσφερόμενους χώρους, από τα συνολικά 7 SUVάκια στο πίσω κάθισμα, μόνο τα 2008 και Renegade είναι αυτά με πλάτος καθίσματος άνω του 1,35 μ. και συνεπώς μπορούν να φιλοξενήσουν 3 ενήλικους. Το 2008 εντυπωσιάζει γενικότερα στον τομέα των χώρων, καθώς έχει κορυφαίο για τα δεδομένα της κατηγορίας χώρο για τα πόδια (μαζί με το Mokka) και τον περισσότερο αέρα για το κεφάλι μεταξύ των 7. Το μοντέλο της Peugeot έχει και το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ με 434 λίτρα. Βέβαια το C3 Aircross στις κορυφαίες εξοπλιστικές εκδόσεις έχει συρόμενο πίσω κάθισμα, το οποίο διαμορφώνει χώρο αποσκευών έως και 520 λίτρα, περιορίζοντας βέβαια έτσι τον χώρο για τα πόδια.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto