Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης το R8 είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψει ατμοσφαιρικό V10 5,2 λίτρων κινητήρα και στη θέση του να περάσει ένα biturbo V6 μηχανικό σύνολο.

Ανανεωμένο R8 με biturbo V6 κινητήρα;

3.062 Επισκέψεις στο άρθρο (20/3/2018)

Μπορεί το μέλλον του Audi R8 να προμηνύεται δυσοίωνο, αφού αναφορές κάνουν λόγο πως η γερμανική φίρμα σκοπεύει να το κόψει από τη γραμμή παραγωγής της, ωστόσο νέες φήμες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο πως μέχρι τότε το supercar της Audi είναι πιθανό να αλλάξει κινητήρα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης το R8 είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψει ατμοσφαιρικό V10 5,2 λίτρων κινητήρα και στη θέση του να περάσει ένα biturbo V6 μηχανικό σύνολο, όπου θα κάνει το ντεμπούτο του μαζί με την ανανεωμένη έκδοση του αυτοκινήτου.
 
Πότε θα συμβεί αυτό; Τα ίδια μέσα κάνουν λόγο πως κάτι τέτοιο θα γίνει αρκετά σύντομα , κάνοντας λόγο ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με διαφορετικές πηγές, ο εν λόγω κινητήρας είναι ο V6 2.9 λίτρων που συναντάμε στο RS4 και RS5, αλλά και στην Porsche Panamera, υπογραμμίζοντας πως οι μηχανικοί της Audi τον έχουν ρυθμίσει για να προσφέρει περίπου 500 ίππους στην ορυφαία του έκδοση, ενώ μια μικρότερη παραλλαγή θα υπάρχει ως εναλλακτική πρόταση.
 
Όπως όλα δείχνουν η φημολογία σχετικά με το μέλλον του R8 δίνει και παίρνει, ωστόσο το τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί θα το μάθουμε αρκετά σύντομα, καθώς το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης θα ανοίξει τις πύλες του στις 30 Μαρτίου (έως τις 8 Απριλίου) και εκεί θα ξεκαθαρίσουν όλα.     

Toyota
Audi