Το νέο XC40 κατεβαίνει στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες. 

Υπό πίεση ανακαλύπτεις πως το τιμόνι είναι ελαφρύ σε αίσθηση, αλλά συνολικά το μοντέλο «ακούει» τον οδηγό.

Η ποιότητα κύλισης του νέου XC40 σε εκπλήσσει.

Δοκιμή: Volvo XC40 D4 AWD

207.239 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2019)

Η τεχνολογία, η συνδεσιμότητα και η κατηγορία των SUV παίζουν ολοένα και πιο καθοριστικό ρόλο στη σύγχρονη αυτοκίνηση. Η Volvo ακολουθεί τα παραπάνω με το μικρότερο SUV της, το XC40.

What is new 
- Το μικρότερο SUV της Volvo
- 2,0 diesel με 190 PS
- Από 50.307 ευρώ

Δεδομένο #1: Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό, αλλά πανευρωπαϊκό. Τα SUV είναι η νέα μόδα. Ενδεικτικά, 1 στα 4 αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ελλάδα είναι SUV/Crossover και η τάση είναι αυξανόμενη. Επομένως, κάθε κατασκευαστής που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να σταθεί στη μάχη των πωλήσεων πρέπει να έχει προτάσεις που θα καλύψουν κάθε ανάγκη. Από μικρά SUV πόλης, μέχρι μεγάλα, άνω των 5 μέτρων. Για αυτό και τα τελευταία χρόνια μας κατακλύζουν με αντίστοιχες προτάσεις. 

Δεδομένο #2: Οι οδηγοί απαιτούν από την αυτοκίνηση περισσότερο digitalization και συνδεσιμότητα. Θέλουν τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, θέλουν ψηφιοποίηση του εσωτερικού, θέλουν να μπορούν να συνδέουν το κινητό τους με το αμάξι και να το χρησιμοποιούν ακόμη και ως ένα tablet (σ.σ. το ξέρω πως πολλοί διαφωνείτε μαζί μου, το ίδιο και εγώ, όμως αντικειμενικά αυτή είναι η νέα τάση… Όπως και ότι κάποια στιγμή θα έρθουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα, αν και αυτό είναι άλλο θέμα…).

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, λοιπόν, έχει κινηθεί και η Volvo. Το νέο XC40 είναι το μοντέλο με το οποίο η εταιρεία κατεβαίνει στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV εξοπλίζοντάς το φυσικά με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες που διαθέτει. 

Αναφορικά με τις διαστάσεις του, το μήκος είναι 4.425 χλστ., το πλάτος 1.652 χλστ., το ύψος 1.652 χλστ. και η απόσταση από το έδαφος 211 χλστ., ένα διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο. Ας το δούμε πιο αναλυτικά…

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

VW LEASEPRO
test center