4 φωτογραφίες »

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε στούντιο σχεδιασμού στις 2 Μαΐου 1966.

Κεντρομήχανη Mustang που αγνοούσε η Ford

2.602 Επισκέψεις στο άρθρο (7/4/2020)

Μία εντυπωσιακή ιστορία εκτυλίσσεται στις παρακάτω γραμμές, με πρωταγωνίστρια τη Ford, καθώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια φαίνεται πως είχε ετοιμάσει τον σκελετό για ένα κεντρομήχανο αυτοκίνητο με βάση τη Mustang αλλά δεν το γνώριζε…

Για να μην παραξενευτείτε, στον πρόλογο  χρησιμοποιήσαμε τη φράση: «φαίνεται πως είχε ετοιμάσει τη βάση για ένα κεντρομήχανο πρωτότυπο με βάση τη Mustang», καθώς ακόμα και τώρα η ίδια η Ford δεν είναι σίγουρη σε ποιο μοντέλο αφορούν οι φωτογραφίες που εντοπίστηκαν και μάλιστα για να καταφέρει να βγάλει άκρη ζητά τη βοήθεια του κοινού!
 
Η ιστορία έχει ως εξής. Πριν από περίπου πέντε χρόνια ο επικεφαλής των αρχείων της Ford, Dean Weber, ανακάλυψε ένα σύνολο τεσσάρων φωτογραφιών (θα τις βρείτε στην γκαλερί) που τραβήχτηκαν σε στούντιο σχεδιασμού στις 2 Μαΐου 1966. Οι εικόνες φαίνεται πως δείχνουν τη βάση για ένα κεντρομήχανο πρωτότυπο με βάση τη Mustang, όμως ο Weber δεν μπόρεσε να το εντοπίσει.
 
Στη συνέχεια ρώτησε τον John Clor, συγγραφέα και πρώην εμπορικό στέλεχος της Mustang αν γνώριζε ποιο ήταν το όχημα. Ο Clor είπε ότι δεν είχε δει ποτέ αυτές τις εικόνες και στη συνέχεια το ερώτημα μεταφέρθηκε στον πρώην αντιπρόεδρο σχεδιασμού της Ford, Jack Telnack. Ούτε εκείνος γνώριζε τίποτα και έτσι ο επόμενος στη λίστα για ερώτηση ήταν ο σχεδιαστής προϊόντων της Ford, Hal Sperlich. Ο τελευταίος δεν ήξερε, μάντεψε όμως πως ίσως έχει σχέση με ένα αυτοκίνητο έρευνας και ανάπτυξης που χρησιμοποιήθηκε για το  κεντρομήχανο μοντέλο και χρησιμοποιήθηκε ως teaser της Mustang, όμως ο υπεύθυνος αυτού του έργου Gale Halderman (που ρωτήθηκε για το θέμα) είπε πως δεν έχει σχέση, επισημαίνοντας πως η Mustang I Concept δημιουργήθηκε νωρίτερα  και δεν βασίστηκε στο αυτοκίνητο παραγωγής.
 
Η ταυτότητα του αυτοκινήτου παραμένει μυστήριο ακόμα και σήμερα για αυτό η Ford ζητά από οποιονδήποτε έχει γνώση του οχήματος να επικοινωνήσει μαζί της μέσω email στη διεύθυνση [email protected]. Αυτός που θα δώσει τη λύση θα πάρει ένα «ειδικό βραβείο» και θα αναγορευτεί επίσημα ως ένας από αυτούς που βοήθησαν στη λύση του προβλήματος.

Toyota
moto