Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Porsche Macan

4.999 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2018)

Η Porsche δεν άφησε να περάσει ούτε ένας μήνας από την παρουσίαση της ανανεωμένης Macan και τα πρώτα αυτοκίνητα βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής.

Η ανανεωμένη Porsche Macan παρουσιάστηκε λίγες εβδομάδες πρωτύτερα στη Σαγκάη υιοθετώντας αλλαγές στην εμφάνιση, αλλά και περισσότερα τεχνολογικά καλούδια για την ευκολία, άνεση και ασφάλεια των επιβατών. Από εκεί και πέρα, όπως όλα δείχνουν, οι άνθρωποι της Porsche δεν άφησαν χρόνο για χάσιμο, ξεκινώντας άμεσα την παραγωγή του πολυτελούς SUV στο εργοστάσιο της μάρκας στη Λειψία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής θα είναι σε θέση να κατασκευάσει περί τα 420 αυτοκίνητα ημερησίως από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η απαραίτητη αναδιάταξη των μηχανημάτων στην γραμμή παραγωγής.
 

Αλλωστε, το γερμανικό στρατόπεδο πρέπει να κινηθεί γρήγορα προκειμένου να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση για τη Macan στην οποία πρωτοστάτης είναι η κινεζική αγορά. Τρανή απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως 100.000 από τις 350.000 Macan που κατασκευάστηκαν από το 2014 έως και σήμερα απορροφήθηκαν από την αγορά της Κίνας, ενώ και το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής βάφτηκε σε πράσινο μεταλλικό Mamba χρώμα και είναι παραγγελία Κινέζου πελάτη.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως δεν έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν στοιχεία και τεχνικά χαρακτηριστικά για τα μηχανικά σύνολα με τα οποία θα προσφέται το εν λόγω ανανεωμένο μοντέλο, ωστόσο δική μας εκτίμηση είναι πως βάση της γκάμας θα συνεχίσει να αποτελεί ο κινητήρας χωρητικότητας 2,0 λτ. (Δείτε τη δοκιμή της προ ανανέωσης Porsche Macan με τον 2,0 λτ. turbo ισχύος 252 ίππων). Από εκεί και πέρα δεν αποκλείεται να αντικατασταθεί ο V6 των 3,6 λτ. με κάποιο από τα πιο φρέσκα μοτέρ της μάρκας, όπως το V6 των 2,9 λτ. που συναντούμε στην Porsche Cayenne S.

Mercedes
RENAULT