Νέες αποκαλύψεις για το μελλοντικό Q5 έρχονται στη δημοσιότητα.

Νέα Audi Q5 & RS Q5

8.227 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2016)

Φήμες θέλουν την Audi να εργάζεται πυρετωδώς στην έκδοση RS του μελλοντικού Q5.

Για το μελλοντικό Audi Q5 έχουμε γράψει αρκετά πράγματα, ενώ το έχουμε δει στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν σε αποκλειστικές, ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες. 

Μία από αυτές είναι και η εικόνα που σας παρουσιάζουμε εδώ στην οποία απεικονίζεται το σχέδιο της νέας γενιάς του Q5. Πλέον όμως υπάρχουν και νέες πληροφορίες για το μελλοντικό γερμανικό SUV. Σύμφωνα με αυτές, το Q5 παρά τις αυξημένες διαστάσεις του, θα είναι σημαντικά ελαφρύτερο καθώς θα ζυγίζει περίπου 100 κιλά λιγότερο. Χαρακτηριστικό που οφείλεται κυρίως στο ότι θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB.


Αλλαγές φυσικά θα υπάρχουν και στην ανάρτησή του, η οποία λέγεται πως θα έχει στοιχεία από την Porsche Macan, καθώς οι μηχανικοί της Audi θέλουν να τις προσδώσουν πιο δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά. Το νέο Audi Q5 θα διατίθεται τόσο ως δικίνητο όσο και ως τετρακίνητο, ενώ η γκάμα των μοτέρ του δεν αναμένεται να διαφοροποιείται από αυτή που συναντάμε στο νέο Audi A4. Όπερ σημαίνει υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες ντίζελ και βενζίνης TDI και TSI αντίστοιχα, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και έκδοση Ultra η οποία θα εφοδιάζεται με πετρελαιοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα και θα έχει τη χαμηλότερη κατανάλωση στην γκάμα του.

Στην άλλη άκρη της γκάμας, θα υπάρχει το RS. Αυτό θα εφοδιάζεται με 2,5 λτ. 5κύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ το οποίο θα αποδίδει 400 ίππους. Φυσικά, η έκδοση RS θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητη καθώς θα εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης quattro, το οποίο θα συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Το νέο Audi Q5 πιθανότατα θα κάνει την εμφάνισή του το φθινόπωρο του 2016 και συγκεκριμένα στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού.

Toyota
test center